Sinds ik in 2009 een halfjaar stage heb gelopen in Bangkok heeft Thailand een speciaal plekje in mijn hart. Het is gewoon best wel bijzonder vind ik als je in een stad zover weg en zo anders dan alle westerse steden de weg kent. Je er tijdelijk je woon-werk-levenplekje van hebt gemaakt. In mijn Reishonger Kookboek kon ik dan ook niet anders dan een aantal recepten wijden aan dit prachtige land. Voor de mensen die nog nooit echt Thais eten hebben gehad: ga het alsjeblieft eens proberen. En wees niet bang dat het veel te pittig voor je is want hoewel het wellicht onwaarschijnlijk lijkt, zijn lang niet alle gerechten in Thailand pittig. Pad Thai kun je bijvoorbeeld prima eten, maar deze Kip Cashew ook. Ik heb het recept voor mijn boek zo weten te maken dat je hooguit een tripje naar de toko moet plannen maar in principe kun je ook prima af met ingrediënten uit de supermarkt.

Kip Cashew uit Reishonger

Dit recept maar ook nog veel meer lekkere gerechten van over de hele wereld vind je in mijn Reishonger Kookboek. Deze kun je kopen in onze OMF shop!

Kip cashew uit Reishonger
Recept printen
Stemmen: 4
Score: 3.25
Jij:
Stem op dit recept!
3personen personen
Ingrediënten:
  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 bosuitjes in grove stukken
  • 1 rode peper in ringen
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 100 gr cashewnoten gebrand, ongezouten
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
Bereidingswijze:
  1. Verhit de olie in een wokpan en voeg hier de kipfilet aan toe. Wok deze net zolang mee tot de kipfilet bruin kleurt.
  2. Voeg vervolgens de knoflook, bosuitjes, rode peper en ui toe. Wok de groenten mee tot de ui zacht is geworden.
  3. Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de pan en wok het geheel op hoog vuur tot de cashewnoten plakkerig zijn geworden.
  4. Serveer het gerecht op Thaise wijze met jasmijnrijst en chili-olie als je de Kip Cashew nog niet pittig genoeg vindt.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.