Terwijl ik dit typ bedenk ik me dat het alweer een hele poos geleden is dat we een hele kip in de oven hebben geroosterd en dat dit echt weer eens tijd wordt. Maar nu wil ik graag een ander recept met je delen, eentje die ook waanzinnig lekker is. Als ik zin heb in een makkelijke maaltijd, wat doordeweeks vrijwel altijd het geval is trouwens, kies ik er al gauw voor om iets in de oven te schuiven. De ene keer zijn dit aardappeltjes, de andere keer gemengde groenten en soms is het een ovenschaal vol met lekkers. Ik ben dol op gerechten die in de oven te bereiden zijn omdat ik, terwijl er gekookt wordt mijn handen dan ook even vrij heb om de tafel te dekken, Vic bezig te houden of om welke andere dingen dan ook te doen. De afgelopen maanden hebben we vooral veel kipfilet gegeten want dit vinden we lekker en met Weight Watchers hoef ik er niets voor te rekenen, maar nu had ik toch echt wel weer eens zin in kippendijen. Ik bestelde kippendijen met de boodschappen mee en maakte uiteindelijk kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella. In eerste instantie een wellicht ietwat vreemde combinatie maar het was zo lekker! De kip raakt tijdens het bakken doordrenkt van alle smaken van de salsa en blijft hierdoor ook heerlijk mals. Een ideaal stukje vlees om ergens bij te serveren en ook nog eens lekker makkelijk. Beter kan niet wat mij betreft.

Kippendijen met tomatensalsa en mozzarella

Kippendijen met tomatensalsa en mozzarella

Kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 4 kippendijen zonder vel en bot
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 tomaten
  • 1 bosje peterselie 10 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 40 gr mozzarella
  • sap van een halve limoen
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  2. Leg de kippendijen naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi ze met knoflookpoeder, uipoeder, paprikapoeder en peper en zout.
  3. Doe de tomaten samen met de peterselie, het teentje knoflook en de sjalot in een hakmolentje of foodprocessor en maal dit fijn tot tomatensalsa.
  4. Verdeel de tomatensalsa over de kippendijen in de ovenschaal en strooi hier vervolgens de mozzarella overheen.
  5. Zet de ovenschaal 30 - 35 minuten in het midden van de oven tot de kippendijen gaar zijn.
  6. Besprenkel de dijen met limoensap, garneer met verse peterselie en serveer ze vervolgens direct.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.