Koffie-havermout ontbijtmuffins

Onlangs had ik op Instagram een samenwerking met Optimel waarvoor ik hele lekkere koffie-havermout ontbijtmuffins maakte. Het recept staat gepubliceerd op de website van Optimel maar ik vond de foto’s die ik maakte van deze muffins zo goed gelukt, en bovendien het recept ook gewoon heel lekker, dat ik het ook nog even wilde delen op OMF. Wellicht worden jullie daar namelijk ook blij van! Deze ontbijtmuffins zijn een fluitje van een cent om te maken. Het is letterlijk een kwestie van alle ingrediënten door elkaar roeren en de muffins 20 minuten in de oven bakken. Vervolgens heb je voor twee à drie dagen ontbijt en tussendoortjes. Hèndig toch? Ik vind dit soort ontbijtmuffins ideaal om even gauw in mijn tas te mikken voor het geval ik trek krijg onderweg of om er gauw een of twee naar binnen te proppen als ik eigenlijk geen tijd heb om te ontbijten. Mocht jij nu ook wel eens te maken hebben met zulke issues, dan zijn deze muffins vast iets voor jou.

Koffie-havermout ontbijtmuffins
Koffie-havermout ontbijtmuffins

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Koffie havermout ontbijtmuffins

3.50 van 2 stemmen

Koffie-havermout ontbijtmuffins

Porties12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml melk
  • 350 gr Griekse yoghurt (bijv. Optimel met koffiesmaak)
  • 1 tl vanille-aroma
  • 250 gr bloem
  • 100 gr havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el instant koffie
  • 1 el cacaopoeder

Instructies

  • Vet een muffinvorm goed in of gebruik papieren- of siliconen muffinvormpjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de eieren samen met de zonnebloemolie, melk, Griekse yoghurt en vanille-aroma in een kom en klop dit even op.
  • Voeg dan alle andere ingrediënten toe en spatel dit tot een dik beslag.
  • Schep 1,5 - 2 el van het muffinbeslag in de vormpjes en bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  • Laat de muffins helemaal afkoelen en serveer ze daarna direct of bewaar ze luchtdicht maximaal 3 dagen buiten de koelkast.

Join the Conversation

  1. Michelle says:

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik snel eens maken. Gebruik je zelfrijzende bloem of gewone? :)

    1. Sabine Author says:

      Ik gebruik normale bloem. Als ik zelfrijzend had gebruikt zou ik het zelfrijzend bakmeel noemen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close