Er zijn de laatste tijd heel wat mooie kookboeken op mijn deurmat geploft maar in verband met de voorbereidingen voor het Pop-Up Cheesecakecafé en de lancering van mijn eigen boek, heb ik gewoon geen tijd gehad om aan alle koekboeken aandacht te schenken. Eén van de boeken die ik toegestuurd kreeg is de Koekjesbijbel van Rutger van den Broek, oftewel Rutger Bakt. Rutger kennen we inmiddels allemaal en fans van het eerste uur van Heel Holland Bakt kunnen Rutger niet meer wegdenken uit de bakwereld. Na het succes van de Bakbijbel was het tijd voor een nieuw boek: de Koekjesbijbel. En ja, dat boek klinkt net zo goed als hij daadwerkelijk is want hoe fijn is het om een dikke pil in de boekenkast te hebben staan, knettertje vol met alléén maar koekjesrecepten? Ik word er in ieder geval heel blij van want ik vind koekjes bakken gewoon fantastisch. Het feit dat het hele huis zo ongelofelijk lekker ruikt als de oven staat te draaien en je dan ook nog verrukkelijk koekjes als resultaat hebt, absoluut geen straf. Omdat er meer liefhebbers zijn van koeken wilde ik dan ook graag wat aandacht besteden aan de Koekjesbijbel en hoewel ik het wat lastig kiezen vond tussen al die koekjesrecepten en ik er ongetwijfeld nog veel meer ga maken dan alleen deze, stuitte ik op een recept voor kokosbollen met chocolade. Nu ben ik dol op kokos en kunnen kokoskoeken bij mij helemaal niet meer stuk, dus uiteindelijk ging ik aan de slag met dat recept. En vanwege de weinige ingrediënten en het werkelijk fantastische resultaat, moest ik het recept ook even met jou delen. Dus bij deze, alsjeblieft!

Mocht je nou net zo gek zijn op het bakken van koekjes als ik, dan is de Koekjesbijbel een absolute musthave in jouw kookboekenvoorraad. Je besteld het boek onder andere bij Bol.com voor €29,99.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kokosbollen met witte chocolade

Kokosbollen met witte chocolade

Kokosbollen met witte chocolade
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
14stuks* stuks*
Ingrediënten:
  • 170 gr kristalsuiker
  • 190 gr geraspte kokos
  • 3 eieren
  • 1/4 tl zout
  • 1 el custardpoeder
  • 190 gr witte chocolade - chips of grof gehakt
Bereidingswijze:
  1. Spatel alle ingrediënten voor de koeken door elkaar, met uitzondering van de witte chocolade. Voeg als laatste de witte chocolade toe en schep dit rustig door het beslag.
  2. Laat het koekmengsel minimaal 1 uur rusten op kamertemperatuur.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  4. Schep met behulp van een ijslepel kleine bolletjes van het koekbeslag op de bakplaat.
  5. Bak de kokosbollen in het midden van de oven in 13-18 minuten gaar. Laat ze afkoelen en bewaar de koeken vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.

*In het boek heeft Rutger het over minimaal 25 stuks, maar persoonlijk vond ik de koeken dan wel erg klein worden. Ik haalde er 14 uit van behoorlijk formaat.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

5 reacties

    • Sabine

      Hmm, weet ik niet zo goed eerlijk gezegd! Daar kan Rutger je beter antwoord op geven denk ik. Ik gok dat het een smaak-dingetje is en dat het verder niet zoveel doet dus eventueel zou je ook wat vanille-aroma kunnen gebruiken.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.