Van lekkere dips kun je nooit genoeg recepten hebben, toch? Ben ik het roerend mee eens en aangezien ik zin had in een dip met veel smaak, bedacht ik deze. Een zoetige smaak door de zoete aardappel en honing en kruidig door de vele kruiden die ik eraan toevoegde. Gember, kaneel, knoflook, paprika.. Van alles zit erin en het zijn allemaal smaken die dus heel goed matchen met zoete aardappel. Een warme, volle smaak zit er aan deze hummus. En dat is dus hartstikke lekker om in te dippen met stukjes pitabrood, Turks brood, of komkommer en wortel. Het is maar net waar je zin in hebt!

Overigens maakte ik deze hummus met een licht pittige olijfolie. Heb je het liever helemaal niet pittig vervang deze dan door gewone olijfolie. Wil je hem nog wat pittiger? Voeg dan een halve spaanse peper toe.


Kruidige zoete aardappelhummus
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1goedgevuld bakje goedgevuld bakje
Ingrediënten:
  • 100 gr kikkererwten uit blik
  • 200 gr zoete aardappel gekookt
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 tl honing
  • 1/2 teen knoflook
  • 1/2 cm verse gember geraspt
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • 4 el knoflook chilipeper olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Spoel de kikkererwten schoon en mix deze samen met de zoete aardappel tot een egale massa in een foodprocessor.
  2. Voeg daarna alle kruiden en olijfolie toe en mix nog eens goed door.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.