Lasagnesoep, dat klinkt op zichzelf al gruwelijk lekker toch? Hopelijk hebben de foto’s je ook nog wat extra overgehaald om dit recept te bekijken want geloof mij: deze soep wil je eten. Ik wilde eigenlijk ‘maken’ zeggen maar serieus, als je de slowcooker aan het werk zet doe je zelf eigenlijk vrij weinig niet waar? Ik hou nog steeds zielsveel van mijn slowcooker. Ok, soms staat hij eventjes een poosje te verstoffen in de bergkast maar als ik hem dan eenmaal weer tevoorschijn heb gehaald ben ik om. Wat is het toch fijn om ’s ochtends het apparaat aan te kunnen zetten om de rest van de dag in heerlijke eetgeuren te werken zónder dat je er iets voor hoeft te doen. Deze lasagnesoep uit de slowcooker is een perfect maaltje voor een koude, doordeweekse dag. Zo’n dag waarop je behoefte hebt aan comfortfood en zo snel mogelijk na thuiskomst wilt aanschuiven voor het diner. Alle ingrediënten die ik lekker vind in een lasagne heb ik ook in deze soep gestopt en dat kun jij natuurlijk ook doen. Schroom vooral ook niet om leftover groentes te verwerken in deze soep of verschillende soorten pasta te gebruiken als je, net als ik, talloze restjes over hebt. Kan allemaal!

Lasagnesoep uit de slowcooker

Lasagnesoep uit de slowcooker
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4-6personen personen
Ingrediënten:
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 gr verse worst - in plakjes
  • 800 gr tomatenblokjes - 2 blikken
  • 500 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 125 gr champignons - in plakjes
  • 1 winterpeen - in blokjes
  • 1 puntpaprika - in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden - gedroogd
  • 200 gr pasta (bijv. rigatoni)
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Doe alle ingrediënten m.u.v. de pasta en geraspte mozzarella in de pot van de slowcooker. Roer alles goed door en doe de deksel op de pot.
  2. Gaar de groenten 7-8 uur op low of 3-4 uur op high.
  3. Voeg 15-20 minuten voor het einde van de kooktijd de pasta toe en roer deze goed door de saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Strooi de geraspte mozzarella over de soep in de slowcooker en doe de deksel weer op de pot.
  5. Gaar de pasta in de resterende tijd of zet de slowcooker nog iets langer aan tot de pasta helemaal zacht is geworden en de kaas is gesmolten.
  6. Serveer de soep direct.

4 reacties

  1. Barbara

    De lasagnesoep ziet er inderdaad heel lekker uit. Ga ik zeker maken misschien dit weekend al. Maar wat bedoel jij met verse worst?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Worst uit het koelschap, dus niet droge worst. Qua smaak kun je alle kanten op gaan. Ik gebruikte nu verse worst van Brandt & Levie.

      Beantwoorden
  2. Hilde

    Oh, dit is wel weer aanleiding om snel onze slowcooker van stal te halen
    Heb jij trouwens een idee wat te doen als je dit niet met varken zou willen bereiden, maar met ander vlees ?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.