Lasagnesoep uit de slowcooker
Lasagnesoep uit de slowcooker
Lasagnesoep uit de slowcooker
Lasagnesoep uit de slowcooker
Porties
4-6personen
Porties
4-6personen
Ingrediƫnten
  • 1 ui– gesnipperd
  • 2teentjes knoflook– fijngehakt
  • 250gr verse worst– in plakjes
  • 800gr tomatenblokjes– 2 blikken
  • 500ml gezeefde tomaten(passata)
  • 500ml kippenbouillon
  • 125gr champignons– in plakjes
  • 1 winterpeen– in blokjes
  • 1 puntpaprika– in blokjes
  • 1el tomatenpuree
  • 1el Italiaanse kruiden– gedroogd
  • 200gr pasta(bijv. rigatoni)
  • 150gr geraspte mozzarella
  • peper en zout
Instructies
  1. Doe alle ingrediƫnten m.u.v. de pasta en geraspte mozzarella in de pot van de slowcooker. Roer alles goed door en doe de deksel op de pot.
  2. Gaar de groenten 7-8 uur op low of 3-4 uur op high.
  3. Voeg 15-20 minuten voor het einde van de kooktijd de pasta toe en roer deze goed door de saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Strooi de geraspte mozzarella over de soep in de slowcooker en doe de deksel weer op de pot.
  5. Gaar de pasta in de resterende tijd of zet de slowcooker nog iets langer aan tot de pasta helemaal zacht is geworden en de kaas is gesmolten.
  6. Serveer de soep direct.