In Sab’s Eetoverzicht week 4 van dit jaar deelde ik deze makkelijke noedelsoep met gamba’s al. Ik had er naast de standaard telefoonfoto totaal geen goede foto’s van gemaakt omdat het recept zó eenvoudig was dat ik het niet wilde delen op OMF. Je zult altijd zien dat er juist op zo’n moment dan talloze vragen komen of ik alsjeblieft het recept wil delen, haha. Ik heb nog wel even getwijfeld hoor, ik weet dat niet alles moeilijk/ingewikkeld hoeft te zijn maar dit maaltje staat letterlijk in 10 minuten op tafel. Desalniettemin zijn wij thuis wel echt noedelsoepfanaat en staat er regelmatig een dampende kom op tafel als we behoefte hebben aan comfortfood. Want dat is noedelsoep wel echt vind ik, comfortfood zonder per se te cheaten. Ideaal toch? Goed, het heeft even geduurd en ondertussen waren jullie het vast allang weer vergeten maar ik schrijf jullie verzoekjes echt wel op hoor! Vandaag deel ik dus het supersimpele, supersnelle recept voor de noedelsoep met gamba’s.

Makkelijke noedelsoep met gamba's

Makkelijke noedelsoep met gamba's

Makkelijke noedelsoep met gamba's
Recept printen
Stemmen: 3
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 1 liter visbouillon
  • 250 gr gamba's gepeld en schoongemaakt
  • 400 gr Japanse wokgroenten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sambal
  • 1 el sojasaus
  • 100 gr taugé
  • 150 gr rijstnoedels
Bereidingswijze:
  1. Breng de visbouillon aan de kook en voeg hier de sambal en sojasaus aan toe. Draai het vuur helemaal laag.
  2. Fruit het teentje knoflook in een koekenpan aan tot hij goed begint te geuren. Voeg vervolgens de Japanse wokgroenten toe en bak deze mee tot de groenten zacht zijn. Dit zal zo'n 10 minuten duren.
  3. Doe als de groenten bijna gaar zijn de rijstnoedels en de gamba's bij de bouillon in de pan. Laat deze 3 minuten koken in de bouillon.
  4. Schep na 3 minuten de noedels in diepe kommen. Leg hier vervolgens de taugé en Japanse wokgroenten bovenop. Inmiddels zijn als het goed is de gamba's ook wel gaar.
  5. Schep de gamba's over de noedels en groenten en schenk vervolgens de bouillon er overheen. Klaar!

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.