Deelde ik onlangs nog een overheerlijk recept voor kokosijs met chocolatechips, is het vandaag tijd voor een nieuw ijsrecept dat perféct combineert met het eerder genoemde ijs. De combinatie van kokos en mango is voor mij heilig, ik vind het lekker op tál van manieren en er staat zelfs een cheesecakerecept in mijn nieuwe boek waarvoor ik deze combinatie heb gebruikt. Nadat ik aan de slag was gegaan met het kokosijs moest ik dus ook nog mango-ijs maken en die slaagde minstens net zo goed. Zo lekker fris van smaak en doordat ik wat minder suiker heb gebruikt dan normaal, proef je juist die intense mangosmaak. Lekker zoet, een heel licht zuurtje… dit ijs is perfect om een zomers dinertje mee af te sluiten.

Mango-ijs

Mango-ijs

 

Mango-ijs
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
1/2liter liter
Ingrediënten:
  • 250 ml slagroom
  • 1 rijpe mango
  • 50 gr kristalsuiker
  • snufje zout
Bereidingswijze:
  1. Schil en snijd de mango in blokjes en pureer deze met behulp van een staafmixer of in de foodprocessor.
  2. Doe de mangopuree bij de slagroom in de kom en voeg hier de suiker en een snufje zout aan toe.
  3. Klop het geheel even kort op tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn en schenk het ijsbeslag vervolgens in de ijsmachine.
  4. Laat de machine volgens instructies draaien tot het ijs stevig is geworden.
  5. Laat het mango-ijs volledig opstijven in de vriezer.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Lara

    Oeh mango is een van mijn favoriete smaken! Ik maak ook wel eens ijs maar net ietsje anders: met bevroren mango en een scheutje water óf ik gebruik kokosmelk (ik ben lactose-intolerant en eet zoveel mogelijk vegan), voeg verder geen suiker toe. Gewoon in de blender, gaat prima op die manier. Het allerliefste voeg ik er ook nog wat verse munt aan toe!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.