Het is alweer een hele poos geleden dat ik een berichtje kreeg van Fatima met de vraag of ik het leuk vond om met haar een video op te nemen. Nu vind ik het altijd SUPER leuk om samen met andere YouTubers/bloggers te koken dus al vrij snel zei ik daar volmondig ja op. Het duurde wel even voordat we daadwerkelijk een datum konden prikken samen, maar eindelijk is daar nu de video! We namen uiteraard twee video’s op, eentje voor haar kanaal waarin we een recept van mij maken en eentje voor mijn kanaal waarvoor ik een recept van Fatima koos. Uiteraard koos ik voor een Marokkaans recept want ik vind het leuk om voor mij onbekende keukens te ontdekken en de Marokaanse keuken is dé keuken waarin Fatima helemaal thuis is. We maakten uiteindelijk batbots, Marokkaanse broodjes. Batbots kun je vullen met alles wat je lekker vindt en zelfs zo kaal eten, maar wij maakten batbots met gehakt. En woaaah die zijn echt bi-zar lekker. Fatima heeft me aangestoken en lekker gemaakt met de Marokkaanse keuken dus ik ga zeker vaker recepten van haar maken.

Check zeker haar blog en YouTube-kanaal als je nieuwsgierig bent naar Fatima haar creaties.

 
Klik hier als je de video niet kunt zien

Marokkaanse batbots met gehakt

Marokkaanse batbots met gehakt

Marokkaanse Batbots met gehakt
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
10stuks stuks
Ingrediënten:
  • Voor het deeg:
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje instant gist 7 gr
  • 1 el kristalsuiker
  • 1/4 tl zout
  • 300 ml melk lauwwarm
  • Voor de gehaktmarinade:
  • 300 gr rundergehakt (evt. halal)
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl zout
  • Voor de vulling:
  • 1 recept gemarineerd gehakt
  • 1/2 ui in halve ringen
  • 3 paprika's in blokjes
  • 125 gr champignons in plakjes
  • 2 el tomatensaus
  • 1 el zoetzure chilisaus
  • 10 plakjes Cheddar (van die plastic kaas!)
Bereidingswijze:
  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom, zorg ervoor dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist.
  2. Kneed het geheel met je handen of de keukenmachine in 10 minuten tot een zacht, soepel deeg. Het mag nog licht plakkerig zijn, een beetje zoals kauwgom.
  3. Vet je handen lichtjes in met zonnebloemolie en kneed het deeg nog even door. Doe het daarna terug in de kom en dek de kom af met plasticfolie.
  4. Laat het brooddeeg 60 minuten op kamertemperatuur rijzen.
  5. Marineer ondertussen het gehakt door alle specerijen, de ui, knoflook en zonnebloemolie aan het gehakt toe te voegen. Kneed dit even goed door. Mocht je tijd hebben dan kun je dit het beste de avond van te voren doen, zo niet dan is dat geen probleem.
  6. Bak het gehakt in een droge koekenpan rul en voeg vervolgens alle groenten toe. Bak deze zo'n 15 - 20 minuten mee tot de groenten zacht zijn.
  7. Voeg dan de tomatensaus en chilisaus aan het mengsel toe. Schep goed om en bak nog twee minuten mee.
  8. Haal de pan van het vuur en laat de gehaktvulling volledig afkoelen.
  9. Stort het gerezen deeg op je werkblad en kneed het nog even door. Verdeel het deeg vervolgens in 10 gelijke stukken en vorm bolletjes van het deeg. Zie de video voor instructies.
  10. Dek de deegbolletjes af en laat ze onder een schone theedoek 10 minuten rusten.
  11. Druk het bolletje deeg plat tot het een dikte heeft van ongeveer 1 centimeter.
  12. Schep twee eetlepels van het afgekoelde gehakt op het deeg en leg hier een plakje Cheddar overheen.
  13. Vouw de zijkanten van het deeg terug naar het midden en knijp het midden goed samen.
  14. Druk de bolletjes iets plat en laat ze wederom 10 minuten onder een schone theedoek rusten.
  15. Druk na 10 minuten de batbots voorzichtig plat.
  16. Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de batbots aan weerszijden 3 minuten lekker bruin. Leg de gebakken batbots op een bord en dek deze af met een theedoek zodat de broodjes warm blijven en lekker zacht worden.
  17. Serveer de batbots direct of bewaar ze in de koelkast en warm ze in de oven op wanneer je ze wilt serveren.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar wauw wat ziet dat er goed uit! Qua Marokkaans eten ken ik eigenlijk alleen couscous, maar dat vind ik echt niet lekker. Deze batbots klinken heerlijk! Ik ga gelijk even op Fatima’s kanaal kijken. Malou x

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.