Als we het over guilty pleasures hebben dan denk ik direct aan Kapsalon, wat mij betreft een ideale Fastfood Friday al kun je het op iedere weekenddag ook wel eten. Het is echt zo’n maaltje dat ik het liefst met iemand samen eet. Lekker samen met een vork uit de ovenschaal prikken na een lange werkdag of op een chille weekenddag, zálig. In mijn Guilty Pleasures boek en hier op OMF staan al recepten voor ‘basis’ Kapsalons maar vandaag ga ik aan de slag met een Mexicaanse variant. En die vind ik stiekem misschien nog wel wat lekkerder. Gekruid gehakt, gekruide Patatas Mexicanas van CêlaVíta, cheddar… Oef, je likt je vingers af bij deze Mexicaanse Kapsalon.

CêlaVíta staat bekend om haar aardappelvariaties en ik maak zo af en toe gretig gebruik van hun producten. Ze zijn zo lekker makkelijk, hoppakee in de pan of oven en je hebt in no-time een fijn bijgerecht op tafel staan zonder al teveel moeite. Ook lekker zijn de Patatas Mexicanas, handig verpakt in een ovenschaaltje en voorzien van een zakje kaas, mais, bosui en jalapeño. Super makkelijk om zo de oven in te schuiven zodat je snel aan tafel kunt en jezelf en eventuele gasten kunt verwennen met een fijn aardappelgerecht of om ze dus te gebruiken als ‘topping’ voor de Mexicaanse Kapsalon in plaats van de standaard friet.

Dit recept leent zich er bij uitstek voor om lekker mee te variëren. Zo kun je in plaats van gehakt ook prima kip gebruiken of vis als je dit lekkerder vindt. Ook kun je ervoor kiezen om meer groenten aan het gerecht toe te voegen, verschillende soorten kaas of nog meer kruiden of specerijen. Zo’n Kapsalon kun je helemaal eigen maken dus ga lekker los en kijk naar wat je nog in huis hebt zou ik zeggen.

Mexicaanse kapsalon

Mexicaanse kapsalon

In samenwerking met CêlaVíta

Mexicaanse Kapsalon
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 2 uien - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 klein blikje zwarte bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 ovenschaal CêlaVíta Patatas Mexicanas
  • 50 gr Cheddar - geraspt
  • 2 el crème fraiche
  • 1 avocado - in plakjes
  • verse peterselie
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
  2. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie aan tot het goed begint te geuren en de ui glazig ziet.
  3. Doe de tomatenpuree en alle specerijen in de pan en bak dit nog 1 minuut mee.
  4. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Doe de mais en zwarte bonen in de pan en schep deze er goed door. Bak nog eens 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Stort het gehaktmengsel onderin de ovenschaal en verdeel hier de CêlaVíta Patatas Mexicanas overheen.
  6. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak het geheel in 30 minuten gaar. Strooi 10 minuten voor het einde van de baktijd het zakje kaas dat bij de CêlaVíta Patatas Mexicanas zit over de ovenschotel, samen met de extra geraspte cheddar.
  7. Schep de crème fraîche op de ovenschotel en verdeel ook de avocado en verse peterselie naar smaak over het gerecht. Serveer de kapsalon direct.

4 reacties

  1. Priscilla

    Ik lees vaak in een gerecht geraspte chaddar maar waar haal je dat?
    Ik kan het namelijk nergens vinden dus nu scheur ik plakken cheddar in kleine stukjes maar dat is niet echt ideaal

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.