M&M’s Cheesecake

Yaaahaaaas, het is weer tijd voor een nieuw cheesecakerecept! Nu heb ik op OMF al een behóórlijk aantal cheesecakes gedeeld, check ze hier allemaal, maar ik denk dat deze M&M’s cheesecake een van de betere is. Compact maar niet te zwaar, intense chocoladesmaak, vrolijk gekleurd door de M&M’s, niet gescheurd… Ja, deze cheesecake is nagenoeg perfect. Vind ik dan he! Nu ben ik redelijk makkelijk te pleasen wanneer het aankomt op cheesecake maar als ik Tim moet geloven liepen ook zijn collega’s ermee weg. Dubbel bewijs dat deze cheesecake dus echt de moeite waard is om te proberen. Goed, je moet even een flinke dosis geduld opbrengen want wanneer de taart staat op te stijven in de koelkast staart ‘ie je non-stop aan, maar ik beloof je dat het lange wachten een dag later rijkelijk beloond wordt.

Deze cheesecake is ook heel goed te maken met de Ohmyfoodness Cheesecakebakmix NY Style! Schenk gesmolten chocolade over de bodem van de cheesecake en spatel M&M’s door het cheesecakebeslag. Volg verder de instructies op de verpakking van de bakmix. 


Klik hier als je de video niet kunt zien

M&M's cheesecake

M&M's cheesecake

M&M's cheesecake

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

M&M's cheesecake

3.63 van 8 stemmen

M&M's Cheesecake

Porties1 taart (20cm)

Ingrediënten

  • 150 gr Digestive biscuits verkruimeld
  • 75 gr ongezouten roomboter gesmolten
  • 250 gr melkchocolade
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 125 gr kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 1 el maïzena
  • 300 gr M&M's + meer ter decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een springvorm van 20cm volledig met bakpapier.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem goed aan met behulp van een lepel of met je handen.
  • Smelt de melkchocolade in een pannetje en schenk de gesmolten chocolade over de koekbodem in de springvorm. Verdeel de chocolade goed over de bodem en zet de springvorm even weg.
  • Klop de eieren, eidooier, kristalsuiker en vanille-aroma met behulp van een garde luchtig. Voeg de roomkaas en maizena toe en klop het geheel tot een klontvrij cheesecakebeslag.
  • Schep de M&M's door het beslag en stort het cheesecakebeslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad.
  • Schuif de springvorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 60 minuten gaar. Draai de oven uit, zet de deur op een kiertje en laat de cheesecake op deze manier een uur in de oven staan.
  • Laat de cheesecake vervolgens volledig afkoelen op het aanrecht.
  • Zet de afgekoelde M&M's cheesecake een nacht in de koelkast om volledig op te stijven en af te koelen. Decoreer hem de volgende dag met M&M's.

Notities

De cheesecake is afgedekt in de koelkast 3 - 4 dagen houdbaar.

Join the Conversation

  1. Dit ziet er echt te heerlijk uit! Krijg er meteen trek van! Misschien dat ik deze wel ga maken voor mijn verjaardag volgende maand.

  2. Aafke says:

    Lekker! Ik denk alleen dat je bij stap 8 bedoelt een nacht in de koelkast en niet in de oven ;)

    1. Sabine Author says:

      Haha goedmorgen, een nacht in de oven lijkt me niet zo verstandig nee. Ik heb het direct aangepast, dankjewel.

  3. Laura says:

    Cheesecake is ook mijn favoriet! Wat ziet deze er ook vrolijk uit. Ben nu ook helemaal benieuwd, omdat je deze het beste noemt.

  4. Miekje says:

    Heb de taart vanmiddag gebakken.. staat nu in de koelkast. Zit er heerlijk uit, dus dat wordt smullen morgen! Bedankt!

    1. Sabine Author says:

      Oh, lekker zeg! Hopelijk smaakt hij net zo goed als hij eruit ziet.

  5. Helma says:

    Hoi, ik heb deze gemaakt net uit de oven gehaald, maar is het dan niet te lang als ik hem straks al in de koelkast zet tot morgenochtend? Of is dat prima en moet ik hem dan gewoon morgenochtend even afdekken (we eten hem pas savonds) en raad je aan m dan uit de vorm te halen voor t afdekken of? Je hoor het niet zoveel bakervaring haha

    1. Sabine Author says:

      Cheesecake moet juist opstijven. Hoe langer hoe beter dus je kunt hem (in de vorm) prima een nacht laten staan of zelfs tot morgenavond. Haal je hem gewoon vlak voor het serveren uit de vorm.

  6. Kun je hem ook in de steamer bakken ipv een ovenschaal met water onderin zetten?

    1. Sabine Author says:

      Dat denk ik wel maar ik heb nul ervaring met een steamer dus ik durf niet te zeggen hoe dit gaat uitpakken en hoe het werkt.

  7. Leanne says:

    Verschilt deze m&m cheesecake heel veel met de m&m cheesecake uit je boek? Ik dacht nl dat ik in het boek net wat andere ingrediënten zag staan. Ik heb deze van de site al eens gemaakt. Was echt heerlijk. Ben ook benieuwd naar die uit het boek.

    1. Sabine Author says:

      Ja, hij is wel wat anders. Bij het recept in het boek gebruik ik andere koekjes en verwerk ik ook koekjes in de vulling. Maar goed, beide zijn natuurlijk een M&M cheesecake ;)

  8. Leanne says:

    Sorry, ik ben iets te ongeduldig geweest zie ik….

  9. Yamuna says:

    Hoelang moet de taart op het aanrecht staan voordat je hem in de koelkast kan doen

    1. Sabine Author says:

      Tot hij op kamertemperatuur is, dus een uur à twee uur?

  10. Margriet says:

    Hoe groot is de taartvorm die je gebruikt?

    1. Sabine Author says:

      Dat staat boven het recept :)

  11. Sanne says:

    Hallo ik heb maar een kleine oven ik kan dus geen kom met wat er onder zetten kan het kwaad dat ik het dan niet doet dan ?

    1. Sabine Author says:

      Nee hoor, je loopt alleen een grotere kans dat de cheesecake scheurt.

      1. Sanne says:

        Ok dank u voor je antwoord

Laat een antwoord achter aan Loes Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close