Mueslirepen, granolabars, notenrepen… Alle repen vind ik stiekem gewoon heel erg lekker. Het is zo handig om een reep in je tas te stoppen voor onderweg, mocht je onverhoopt trek krijgen in iets. Op OMF deel ik vandaag het recept voor mueslirepen met yoghurt met je. Ik maak hiervoor zelf de granola, het fijne is dat jij hiermee dus automatisch naar hartelust kunt variëren, en vervolgens maak ik de repen af met een coating van Griekse yoghurt. Laat je niet foppen dat deze mueslirepen über gezond zijn, want dat zijn ze eigenlijk niet. Sterker nog, de meeste mueslirepen zijn vaak niet heel erg gezond. Ongemerkt sluipt er namelijk best wat suiker in deze repen. Zo gebruik ik honing en poedersuiker, in niet hele zuinige hoeveelheden. Dat maakt deze mueslirepen echter niet minder lekker!

Bewaar ze na het drogen van de yoghurtcoating in een luchtdichte bak buiten de koelkast, dan zijn ze zo’n drie dagen houdbaar. Je kunt de repen ook in de koelkast bewaren, eet ze dan binnen een week.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mueslirepen met yoghurt

Mueslirepen met yoghurt
Mueslirepen met yoghurt

Mueslirepen met yoghurt
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
16stuks stuks
Ingrediënten:
  • 200 gr havermout
  • 50 gr gepofte rijst
  • 2 el chiazaad
  • 50 gr gemengde noten - ongebrand, ongezouten
  • 30 gr geraspte kokos
  • 125 gr honing
  • 125 gr pindakaas - ongezoet
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 250 gr poedersuiker
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de havermout samen met de gepofte rijst en chiazaadjes in een kom. Hak de noten grof en voeg deze samen met de kokos toe aan de ingrediënten in de kom.
  3. Schep het geheel goed om en spreid de mix uit over de bakplaat.
  4. Rooster het geheel 8-10 minuten in de oven tot het goudbruin kleurt.
  5. Doe de geroosterde muesli weer in de kom en voeg hier het vanille-extract, de pindakaas en honing aan toe. Schep om tot een kleverige mix.
  6. Bekleed een vierkante (20x20) of ronde bakvorm (24cm) met bakpapier en stort hier de mueslimix in. Druk het geheel goed plat met je handen.
  7. Zet de bakvorm een uur in de koelkast zodat je straks repen kunt snijden van de muesli.
  8. Klop ondertussen de Griekse yoghurt met poedersuiker tot een klontvrij papje.
  9. Snijd de muesli'taart' in repen en dip ze aan een kant in het yoghurtpapje. Laat de yoghurtcoating aan de lucht drogen.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.