Mueslirepen met yoghurt
Mueslirepen met yoghurt
Mueslirepen met yoghurt
Mueslirepen met yoghurt
Porties
16stuks
Porties
16stuks
Ingrediënten
  • 200gr havermout
  • 50gr gepofte rijst
  • 2el chiazaad
  • 50gr gemengde noten– ongebrand, ongezouten
  • 30gr geraspte kokos
  • 125gr honing
  • 125gr pindakaas– ongezoet
  • 1tl vanille extract
  • snuf zout
  • 150gr Griekse yoghurt
  • 250gr poedersuiker
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de havermout samen met de gepofte rijst en chiazaadjes in een kom. Hak de noten grof en voeg deze samen met de kokos toe aan de ingrediënten in de kom.
  3. Schep het geheel goed om en spreid de mix uit over de bakplaat.
  4. Rooster het geheel 8-10 minuten in de oven tot het goudbruin kleurt.
  5. Doe de geroosterde muesli weer in de kom en voeg hier het vanille-extract, de pindakaas en honing aan toe. Schep om tot een kleverige mix.
  6. Bekleed een vierkante (20×20) of ronde bakvorm (24cm) met bakpapier en stort hier de mueslimix in. Druk het geheel goed plat met je handen.
  7. Zet de bakvorm een uur in de koelkast zodat je straks repen kunt snijden van de muesli.
  8. Klop ondertussen de Griekse yoghurt met poedersuiker tot een klontvrij papje.
  9. Snijd de muesli’taart’ in repen en dip ze aan een kant in het yoghurtpapje. Laat de yoghurtcoating aan de lucht drogen.