Pizza! Maar dan anders. De bodem is van naanbrood en is, heel makkelijk, gemaakt van maar 3 ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, Griekse yoghurt en een eetlepel zelfgemaakte pesto. Een kind kan de was doen. Nadat je het deeg gemaakt hebt grill je het onder de contactgrill (ja, ook weer lekker simpel) en vervolgens beleg je het met wat lekkere toppings naar keuze. Ik koos in dit geval voor een Italiaans tintje met pesto, rucola en trostomaatjes uit de oven. Daarbij wat ricotta en nog een extra groene ‘touch’ door wat spinazie onderop. Klinkt lekker toch? Is het ook echt, we likten onze vingers erbij af (want deze pizza eet je gezien de berg aan beleg voor het gemak maar gewoon uit de hand).

Een aanrader voor het aanstaande, zonnige weekend hoor!


Naanbrood Pizza met Pesto en Ricotta
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2pizza's pizza's
Ingrediënten:
  • Pesto
  • 30 gram basilicum
  • 10 el olijfolie
  • 80 gram Parmezaanse kaas grof geraspt
  • 40 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout
  • Naanbrood
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 1 el pesto
  • Toppings
  • 2 handjes versie spinazie
  • 2 handjes rucola
  • 1 bakje trostomaatjes
  • 100 gram ricotta
  • peper
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Maak de pesto door alle ingredienten hiervoor te mixen in een foodprocessor. Zet de pesto aan de kant.
  3. Maak nu de 2 naanbrooden door het zelfrijzend bakmeel te mixen met de Griekse yoghurt en de eetlepel pesto, kneed het tot een deeg. Verdeel het deeg in 2 bollen en rol allebei de bollen uit tot een platte ovale plak. Grill deze onder een contactgrill totdat ze gaar zijn en mooie bruine strepen hebben.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de tomaatjes. Schuif in de oven voor 10 tot 15 minuten (als ze een beetje beginnen open te scheuren zijn ze goed).
  5. En nu is het een kwestie van stapelen. Op de naanpizza's: spinazie, rucola, ricotta, pesto en een paar tomaatjes. Overigens kun je ook beginnen met de pesto en deze uitsmeren over de naanpizza.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.