Noodlebowl met kipgehakt

Eten serveren in een kom zorgt voor een instant comfortfood gehalte, vind je niet? Bovendien hou ik van het type gerechten dat vaak geserveerd worden in kommen. Negen van de tien keer betekent dit, althans – bij mij in huis, dat ik maximaal twee pannen op het fornuis heb staan en ik een minimale hoeveelheid aan afwas heb. Ideaal dus! Op OMF hebben we al verschillende bowls gedeeld. Zo staat er een onwijs lekkere pokébowl met tonijn en mango online en deelde Viv laatst een gruwelijk lekkere ontbijtbowl. Vandaag is het de beurt aan een noodlebowl want ook noedels lenen zich prima voor kom-gerechten.

Ik maakte deze noodle bowl voordat we op vakantie gingen en hoewel het eigenlijk niet de bedoeling was om het recept voor dit gerecht te delen, vonden we het beide uiteindelijk zo lekker dat ik hem toch maar besloot online te zetten. Lucky you, haha.

Voor het kruiden van de kip gebruikte ik overigens de Thaise kruidenmix van Euroma die ik voor deze gerechten ook heb gebruikt. Voel je vrij om het kipgehakt met andere specerijen op smaak te brengen als je de mix niet in huis hebt of niet kunt vinden.

Noodle bowl met kipgehakt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Noodlebowl met kipgehakt

3.43 van 7 stemmen

Noodlebowl met kipgehakt

Porties2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 150 gr sobanoedels of rijstnoedels
  • 1 klein kropje Romaine sla in grove stukken
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 el Euroma Thaise kruidenmix
  • 1/3 komkommer in reepjes
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 wortel julienne
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • gefrituurde uitjes
  • geroosterde sesamzaadjes
  • gezouten pinda's of dry roasted

Dressing:

  • 3 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 tl sambal
  • 1/2 tl chilisaus

Instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de noedels vervolgens uitlekken en spoel ze af onder de koude kraan.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin het kipgehakt rul. Voeg de Thaise kruidenmix toe en schep het geheel nog even goed om.
  • Leg de Romaine sla onderin de kommen en verdeel hier de afgespoelde noedels overheen.
  • Verdeel vervolgens alle andere ingrediënten over de noedels in de kom.
  • Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar tot een egaal papje.
  • Schenk de dressing over de noodle bowl en maak het gerecht af met gefrituurde uitjes en geroosterde sesamzaadjes.

Join the Conversation

  1. Dit was super lekker!

  2. Marinke says:

    Bedankt voor dit lekkere, orginele recept. Hij viel goed in de smaak, gaan we zeker vaker eten.

  3. Tanja says:

    Het gerecht is echt Super…maar de dressing is niet bepaald te drizzlen..
    Het blijft een dikke klotter. Heb het uiteindelijk opgelost, door er kokosmelk toe te voegen.
    Maar hoe krijg jij het met deze ingrediënten Dressing-waardig?

    1. Sabine Author says:

      Ik gebruik altijd vrij vloeibare pindakaas, wellicht dat het daaraan ligt. Goed opgelost door er kokosmelk aan toe te voegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close