Eten serveren in een kom zorgt voor een instant comfortfood gehalte, vind je niet? Bovendien hou ik van het type gerechten dat vaak geserveerd worden in kommen. Negen van de tien keer betekent dit, althans – bij mij in huis, dat ik maximaal twee pannen op het fornuis heb staan en ik een minimale hoeveelheid aan afwas heb. Ideaal dus! Op OMF hebben we al verschillende bowls gedeeld. Zo staat er een onwijs lekkere pokébowl met tonijn en mango online en deelde Viv laatst een gruwelijk lekkere ontbijtbowl. Vandaag is het de beurt aan een noodlebowl want ook noedels lenen zich prima voor kom-gerechten.

Ik maakte deze noodle bowl voordat we op vakantie gingen en hoewel het eigenlijk niet de bedoeling was om het recept voor dit gerecht te delen, vonden we het beide uiteindelijk zo lekker dat ik hem toch maar besloot online te zetten. Lucky you, haha.

Voor het kruiden van de kip gebruikte ik overigens de Thaise kruidenmix van Euroma die ik voor deze gerechten ook heb gebruikt. Voel je vrij om het kipgehakt met andere specerijen op smaak te brengen als je de mix niet in huis hebt of niet kunt vinden.

Noodle bowl met kipgehakt

Noodlebowl met kipgehakt
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2 personen personen
Ingrediënten:
  • Voor de salade:
  • 150 gr sobanoedels of rijstnoedels
  • 1 klein kropje Romaine sla in grove stukken
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 el Euroma Thaise kruidenmix
  • 1/3 komkommer in reepjes
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 wortel julienne
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • gefrituurde uitjes
  • geroosterde sesamzaadjes
  • gezouten pinda's of dry roasted
  • Dressing:
  • 3 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 tl sambal
  • 1/2 tl chilisaus
Bereidingswijze:
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de noedels vervolgens uitlekken en spoel ze af onder de koude kraan.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin het kipgehakt rul. Voeg de Thaise kruidenmix toe en schep het geheel nog even goed om.
  3. Leg de Romaine sla onderin de kommen en verdeel hier de afgespoelde noedels overheen.
  4. Verdeel vervolgens alle andere ingrediënten over de noedels in de kom.
  5. Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar tot een egaal papje.
  6. Schenk de dressing over de noodle bowl en maak het gerecht af met gefrituurde uitjes en geroosterde sesamzaadjes.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.