Zoals jullie weten ben ik dit jaar een samenwerking aangegaan met Becel om een onderzoek te doen naar margarine. In margarine: hit of shit? pluis ik het product tot op de bodem uit. Ik heb tot nu toe gekeken waar de producten uit margarine vandaan komen, nam een kijkje in de fabriek en ging ook aan de slag met het zelf maken van margarine. Vandaag leg ik het onderzoek heel even naast me neer en wil ik jullie kennis laten maken met drie nieuwe, verrassende producten van Becel. Dit doe ik natuurlijk niet door alleen de producten aan jullie te laten zien, maar ik maak ook 3 héle lekkere bagels voor de lunch met deze spreads. En geloof mij: die bagels wil je écht maken.

3x Becel smeersels

Op deze foto zie je goed de verschillende kleuren van de spreads. Ze verschillen enórm van elkaar: qua smaak, maar ook qua looks.

3x nieuwe smeersels!

Nieuw in het schap zijn Becel met kokos- & amandelolie, walnootolie en avocado- & limoenolie. Alle drie margarine producten, vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, vrij van conserveringsmiddelen, lactosevrij, glutenvrij en rijk aan Omega 3. Ook niet geheel onbelangrijk: de smeersels zijn 100% plantaardig en hierdoor opgenomen door de Vegetariërsbond en de producten voldoen aan het veganistische keurmerk. De basis van de producten bestaat uit een mix van koolzaad-, lijnzaad- en zonnebloemolie en daar is nu dus ofwel kokos- & amandelolie, walnootolie of avocado- & limoenolie aan toegevoegd.

De vrolijke verpakkingen wekken  echt al nieuwsgierigheid. Vriendinnetje Nanda lunchte bij mij toen het perspakket met de nieuwe producten binnenkwam en zij was direct nieuwsgierig naar de varianten met kokos- & amandelolie en avocado- & limoenolie. Maar ook zij was een beetje sceptisch want hoe waardevol is de toevoeging van die andere oliën nou? Proef je het überhaupt?

Het fijne aan deze nieuwe producten van Becel is dat ze heel makkelijk smeren. Niets is zo irritant als een compleet scheurende boterham wanneer je er iets op probeert te smeren. We’ve all been there right?! Had ik deze keer totaal geen last van dus dat vind ik al een dikke plus. Daarnaast moet ik toch ook bekennen dat de smaak dik in orde is. Waar ik margarine vroegâh een beetje plastic vond smaken vind ik dat met deze nieuwe margarine producten totaal niet het geval want het grappige is: je proeft die kokos- & amandelolie, die walnootolie en de avocado- & limoenolie ook echt super goed. De variant met kokos- & amandelolie is super romig en de kokossmaak overheerst. Ik kan me voorstellen dat deze erg lekker is op een plakje verse cake. De Becel met walnootolie is het meest sterk van smaak, lekker op een stokbroodje met olijfjes (als je die lekker vindt dan he, haha!) terwijl Becel met avocado- & limoenolie dan weer heel fris van smaak is, waardoor je hier hele andere smaakcombinaties mee kunt maken.

Iedere spread heeft een andere kleur en structuur en is geschikt voor andere toppings. Bovendien zijn er geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

Door toevoeging van de kokos- & amandelolie, walnootolie en avocado- & limoenolie zijn de smeersels lekker genoeg om zo op een broodje, toastje of wrap te eten maar uiteraard kun je ze ook gebruiken als basis voor een uitgebreider gerecht door het aan te kleden met diverse toppings. Daar geef ik je graag wat inspiratie voor.

3x Lunchbagels

3x Lunchbagels

3x lekkere bagels

Ik houd er zoals jullie weten van om af en toe wat te variëren met de lunch. Ik ben niet zo’n standaard boterham met kaas eter maar vind het juist leuk om lekkere tosti’s of lunchwraps te maken. Waar ik ook enorm gek op ben zijn bagels. Gelukkig hebben we hier in Apeldoorn een aantal lunchrooms die fijne bagels verkopen (ook om mee te nemen, hurray!) maar thuis maken kan natuurlijk ook heel goed. De drie onderstaande bagels zijn makkelijk thuis te maken en echt grúwelijk lekker. Mocht je nou niet de luxe hebben om thuis te lunchen dan kun je deze bagels ook stuk voor stuk de avond van te voren al maken, goed inpakken en de volgende dag meenemen als lunch to go.

3x Lunchbagels

3x Lunchbagels

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Becel


3x lekkere bagels voor de lunch
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1bagel bagel
Ingrediënten:
  • Bagel met pastrami, oude kaas en rucola
  • 1 bagel naar wens
  • 1 el Becel met walnootolie
  • 1 handvol rucola
  • 3 plakjes pastrami
  • 2 plakjes oude kaas
  • 1 el zongedroogde tomaat fijngesneden
  • 1 el geroosterde zonnebloempitten
  • Bagel met warme kip en avocado
  • 1 bagel naar wens
  • 1 el Becel met avocado- & limoenolie
  • 125 gr kippendijen in blokjes, kipfilet mag ook
  • 1/2 avocado in kleine blokjes
  • 1 bosuitje in fijne ringen
  • 1/2 tomaat in blokjes
  • Bagel met gekarameliseerde banaan en chocolade
  • 1 bagel naar wens
  • 1 el Becel met kokos- & amandelolie
  • 1/2 banaan in plakjes
  • 1/2 el honing
  • 50 gr pure chocolade
  • 1/2 handvol amandelen geroosterd en fijngehakt
Bereidingswijze:
Bagel met pastrami, oude kaas en rucola
  1. Snijd de bagel doormidden en besmeer de onderste helft met de Becel spread met walnootolie.
  2. Verdeel de rucola over de spread en leg de andere ingrediënten hier bovenop.
Bagel met warme kip en avocado
  1. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep de warme kip met de avocado, tomaat en het bosuitje om.
  3. Snijd de bagel doormidden en smeer de onderste helft in met Becel met avocado- & limoenolie.
  4. Verdeel de warme avocado-kipsalade over de bagel.
Bagel met gekarameliseerde banaan en chocolade
  1. Snijd de bagel doormidden en smeer de onderste helft in met Becel met kokos- & amandelolie.
  2. Bak ondertussen in een koekenpan de plakjes banaan samen met de honing tot de banaan bruin begint te kleuren en zacht wordt. Smelt ook de chocolade.
  3. Verdeel de gekarameliseerde plakjes banaan over de bagel en drizzle hier de gesmolten chocolade overheen.
  4. Strooi de geroosterde amandelen over de banaan.

*Bovenstaande bagels zijn stuk voor stuk vers het allerlekkerst. Wil je ze meenemen naar school of je werk, pak ze dan per stuk goed in aluminium- of plasticfolie in en bewaar ze in de koelkast.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.