Het is weer tijd voor een súper leuke samenwerking want deze keer sta ik in de keuken met niemand minder dan taartgodin Eefje van Eefsfood! Ik heb Eefje al een paar keer op evenementen ontmoet en op Instagram volg ik haar ook al jaren. Niet in de laatste plaats omdat Eefje geweldige taarten kan bakken en je deze trouwens ook bij haar kunt bestellen. Van iedere taart die zij maakt begin ik spontaan te watertanden en ik vond het dan ook een eer dat ze me een berichtje stuurde met de vraag of ik met haar een video op wilde nemen. Uiteraard gingen we aan de slag met taarten, voor haar kanaal maakten we een hartige taart met onder andere aubergine en courgette, voor OMF gingen we aan de slag met een ECHTE guilty pleasure. Ik dook Eefje haar taartregister in en stuitte op de Oreotaart met witte chocolademousse. En tja, toen was de keuze snel gemaakt natuurlijk…


Klik hier als je de video niet kunt zien

Oreotaart met witte chocolademousse

Oreotaart met witte chocolademousse

Oreotaart met witte chocolademousse
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
8-10personen personen
Ingrediënten:
 • 200 gr Oreo Classic
 • 100 gr Oreo White Chocolate
 • 45 gr roomboter
 • 200 gr witte chocolade
 • 450 ml slagroom
 • 1 el kristalsuiker
 • 1 vanillestokje voor het merg
 • 100 gr melkchocolade
Bereidingswijze:
 1. Bekleed een springvorm van 20 centimeter volledig met een vel bakpapier.
 2. Smelt 45 gr boter in een pannetje en verkruimel 1 rol (= 145 gr) Oreo's in een foodprocessor. Mix vervolgens de koekkruimels met de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet de springvorm even in de koelkast.
 3. Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat deze afkoelen.
 4. Klop ondertussen de slagroom samen met het kristalsuiker en het vanillemerg lobbig en voeg hier al kloppend de afgekoelde witte chocolade aan toe. Meng dit tot de slagroom de chocolade heeft opgenomen.
 5. Stort de witte chocolademousse in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast zodat deze op kan stijven.
 6. Maak de ganache door de melkchocolade en rest van de slagroom (50 ml) samen in een pannetje te smelten. Laat de ganache heel iets afkoelen, hierdoor wordt hij ook weer dikker.
 7. Verkruimel de rest van de Oreo's en Oreo's White Chocolate en/of snijd ze grof.
 8. Haal de witte chocolademoussetaart uit de springvorm en verdeel de Oreo's over de bovenkant. Garneer de taart vervolgens met de ganache.
 9. Bewaar de taart ten alle tijden in de koelkast en bij voorkeur niet langer dan 3 dagen.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.