Ik heb deze zomer een ding met parelcouscous. Ik weet niet waarom maar ik vind het ineens zó lekker. Het lijken wel cravings (nee, ik ben niet zwanger!) ofzo, ik zou er letterlijk geen probleem mee hebben om iedere week een bord parelcouscous op tafel te zetten. Het fijne aan parelcouscous is dat het me doet denken aan pasta en niet zozeer aan normale couscous. Nu ben ik niet zo’n fan van couscous maar wel héél erg van pasta dus ik gok dat mijn liefde voor parelcouscous hier dus vandaan komt. Een paar jaar geleden moest je parelcouscous nog online bestellen of mazzel hebben dat je het ergens in de supermarkt tegenkwam, maar vandaag de dag is dit product volledig geïntegreerd en vind je verschillende variaties in het rijstschap in de supermarkt. I-de-aal want dan kun je mooi deze parelcouscoussalade met gegrilde zoete aardappel maken. Die smaakt namelijk bijzonder fijn en is ideaal om koud te eten als avondeten of om te serveren bij de barbecue.

Parelcouscoussalade met gegrilde zoete aardappel

Parelcouscoussalade met gegrilde zoete aardappel

Parelcouscoussalade met gegrilde zoete aardappel
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 150 gr parelcouscous
  • 1 middelgrote zoete aardappel - in blokjes
  • 1 rode ui - in partjes
  • 100 gr zwarte bonen - uit blik, uitgelekt
  • 50 gr veldsla
  • 1 avocado - in blokjes
  • 100 gr cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 1/2 bosje verse peterselie - fijngehakt
  • 1/2 bosje verse bieslook - fijngehakt
  • 4 el pitten & zadenmix
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl honing
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Warm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Verspreid de zoete aardappelblokjes en rode ui over de bakplaat. Besprenkel dit met een beetje olijfolie, peper en zout en grill de zoete aardappel zo'n 25 min in het midden van de oven tot de blokjes zacht zijn geworden.
  3. Breng ruim voldoende water aan de kook en voeg hier de parelcouscous aan toe. Kook de couscous in 12 minuten gaar en giet daarna af.
  4. Meng de olijfolie, mosterd, honing en wat peper en zout tot een dressing.
  5. Doe tot slot alle ingrediënten bij elkaar in een kom, schenk de dressing erbij en schep alles even goed om.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.