Er zijn van die gerechten waarbij je met slechts een handjevol ingrediënten een groots resultaat bereikt. Dat is ook het geval met deze pasta met groene groenten, scholfilet en chorizokruim. Een tijdje geleden kreeg ik bijna 2,5kg aan verse scholfilet thuisgestuurd. Onze eigen Noordzee zit vol pure, gezonde vis en veel mensen hebben geen flauw idee hoe lekker die vis eigenlijk wel niet is. Scholfilet hoort hier dus bij en je zult begrijpen dat ik die 2,5kg vis langzaamaan aan het wegwerken ben. Ik koos ervoor om hem te verwerken in dit pastagerecht. Schol is een vrij mild visje. Dunne filets, valt (helaas) vrij makkelijk uit elkaar en heeft wat mij betreft echt wat smaakmakers nodig. De smaakmaker vond ik deze keer in chorizo. Ik HOUD van chorizo en nog nooit eerder had ik het op deze manier in een gerecht verwerkt. Spoiler alert: ik was gelijk verkocht. Door kruimels van het vlees te maken wordt het veel beter over het hele gerecht verdeeld met als resultaat dat je bij vrijwel iedere hap ook een beetje chorizo proeft. WINNING!

Mocht je dit gerecht niet direct gaan maken, zorg er dan voor dat je kiest voor groenten die in het seizoen zijn. Dat maakt de pasta extra lekker.

Pasta met groene groenten, schol en chorizokruim

Pasta met groene groenten, schol en chorizokruim

Pasta met groene groenten, scholfilet en chorizokruim
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 250 gr fusilli
  • 100 gr groene aspergetips
  • 100 gr tuinerwten uit de diepvries
  • 100 gr snijbonen gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 gr chorizo in plakjes
  • 4 scholfilets
  • peper en zout
  • citroensap
  • extra vergine olijfolie
Bereidingswijze:
  1. Kook de pasta in 10 - 12 minuten beetgaar. Voeg de laatste 6 minuten de aspergetips, tuinerwten en snijbonen toe en kook deze mee.
  2. Fruit ondertussen de knoflook en de ui in een koekenpan aan. Bak de chorizo in een droge koekenpan knapperig. Vermaal deze met behulp van een hakmolen of foodprocessor tot kruimels.
  3. Giet de pasta en de groenten af en laat deze even uitlekken. Schep vervolgens alles bij de ui en knoflook in de pan en schep alles even goed om.
  4. Bak de scholfilets in een beetje olie gaar en breng ze op smaak met peper en zout.
  5. Schep de pasta met groene groenten in diepe kommen. Leg de scholfilets over het gerecht en verdeel de chorizokruimels hier overheen. Besprenkel het gerecht met citroensap en extra vergine olijfolie. Serveer direct.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.