Vorige week heb je in mijn ‘Foodie in Brussel’ artikel kunnen lezen dat ik een overheerlijke pasta at bij Oficina, een heel klein maar fijn restaurant in Brussel. Bomvol smaak zit deze pasta en ik heb werkelijk zitten zoeken naar welke smaken ik allemaal proefde. De radijsjes hadden namelijk een eigen smaakje, die van balsamicoazijn. En er lag behoorlijk wat pesto verstopt onder de rucola. Een rijkgevuld gerecht dus, en met de notities in mijn telefoon ben ik thuis vrijwel direct de keuken in gedoken om het na te maken. Zie hier het resultaat. Geen idee hoe dit gerecht bij Oficina genoemd werd, maar ik bombardeer het tot Pasta Pesto Parmezaan. Omdat er van alledrie de ingrediënten een flinke lading in dit gerecht zit.

Eet hem net zoals ik in Brussel deed, buiten, met een glas wijn en in het zonnetje!

 


Pasta Pesto Parmezaan van Oficina in Brussel
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
3-4personen personen
Ingrediënten:
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 5 radijsjes in dunne plakjes
  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 plantjes verse basilicum alleen de blaadjes
  • 12 eetlepels olijfolie meer wanneer nodig
  • 80 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 125 gram Parmigiano Reggiano geraspt + beetje extra voor garnering
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • mespuntje zeezout
  • 125 gram crème fraiche
  • 350 gram pasta schelpjes
  • 100 gram rucola
Bereidingswijze:
  1. Doe de 1,5 eetlepel balsamicoazijn in een kommetje en leg hierin de halve uienringen en de plakjes radijs. Schep om zodat alles voorzien is van een dun laagje balsamicoazijn en zet het schaaltje aan de kant.
  2. Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
  3. Maak nu de pesto door de basilicumblaadjes met de olijfolie, de pijnboompitjes,de Parmigiano Reggiano en de knoflook te pureren. Voeg het zeezout toe en mix nog even door. Als laatste roer je de crème fraîche door de pesto heen.
  4. Kook nu de pasta gaar en giet af.
  5. Mix in een grote schaal de pasta met de gemarineerde uien en radijsjes en voeg de overige 50 gram Parmigiano Reggiano ook toe. Mix het geheel goed door elkaar.
  6. Schep wat van de pasta op een bord, daaroverheen wat van de pesto en bovenop leg je wat rucola. Maak af met nog een beetje geraspte Parmigiano Reggiano.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.