Op de een of andere manier heb ik altijd het idee dat het afgelopen moet zijn met wintergerechten zodra het nieuwe jaar is aangebroken. Ik weet niet waar dat aan ligt. Ik vind januari altijd gelijk staan aan een mooie frisse start en daar hoort wat mij betreft ook de lente bij. Helaas heb ik daar niet heel veel invloed op en gok ik dat het nog wel een paar weken frisjes blijft. Gelukkig geeft me dat wel de tijd om nog wat lekkere recepten met jullie te delen, waaronder deze hartverwarmende chocolademelk. In de video van vandaag maak ik Peanutbutter Hot Chocolate en oef, die is zo guilty als ‘ie maar zijn kan. Liefhebbers van pindakaas zullen dol zijn op dit warme drankje, dat weet ik zeker. Mocht je niet standaard chocolade in huis hebben dan kun je dit drankje natuurlijk ook gewoon maken met cacaopoeder. Zorg er in ieder geval voor dat je de pindakaas tegelijkertijd met de melk gaat verhitten zodat de pindakaas de kans krijgt om te smelten.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Een aantal tips om jouw warme chocolademelk nog een beetje te pimpen:

  • Vervang de pindakaas door een flinke lepel Nutella of voeg überhaupt nog een lepel Nutella toe. Dan heb je helemaal het idee alsof je peanutbuttercups aan het drinken bent. Geen straf hoor!
  • Strooi een paar marshmallows over de warme chocolademelk en brand deze met een crème brûlée brander lichtjes voor een extra feestelijke variant.
  • Serveer de warme chocolademelk met een flinke toef slagroom en fijngehakte peanutbuttercups of een beetje hagelslag.
  • Gebruik een vers kaneelstokje in plaats van een lepeltje om de warme chocolademelk te roeren.
  • Voeg een klein snufje nootmuskaat aan de chocolademelk toe voor wat extra kick.

Peanutbutter hot chocolate

Peanutbutter hot chocolate
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1glas glas
Ingrediënten:
  • 200 ml volle melk
  • 50 gr pure chocolade
  • 1 el smeuïge pindakaas
  • snufje zout
Bereidingswijze:
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een steelpannetje en verwarm het geheel tot de chocolade en de pindakaas volledig zijn gesmolten.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.