Pecan Caramel Creamcheese Dip
Porties
4glaasjes
Porties
4glaasjes
Ingredi├źnten
  • 250ml slagroom
  • 150gram suiker
  • 2pakjes MonChou
  • 1bakje ongezouten pecannotenin stukjes gebroken
  • 1rol Digestive koekjesin twee├źn gebroken
Instructies
  1. Klop 150ml slagroom met 100gram suiker en voeg als je bijna klaar bent de monchou in kleine delen toe. Zorg dat het geheel een gladde massa wordt.
  2. Zet de kom in de koelkast en maak ondertussen de caramel.
  3. Hiervoor verdeel je de overige 50 gram suiker over de bodem van een steelpan en besprenkel de suiker met 2 eetlepels water. Zet het vuur aan en wacht tot de suiker gaat borrelen. Hou goed in de gaten want zodra de suiker een bruine kleur krijgt mag het direct van het vuur af.
  4. Voeg nu al roerend de overige 100ml slagroom toe aan de caramel tot het geheel een gladde massa is. Laat de caramel afkoelen.
  5. Als de caramel afgekoeld is kun je de glaasjes opmaken. Een laag creamcheese, een laag caramel en een laag peccannoten. Herhaal tot je glaasje vol is.
  6. Serveer met de gebroken koekjes.