Pinda-kokoscurry met gamba’s
Porties
3personen
Porties
3personen
Ingrediƫnten
  • 1 ui
  • 3teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1el donkerbruine basterdsuiker
  • 4el pindakaas
  • 1/2el gembersiroop
  • 2el zonnebloemolie
  • 1gele paprikain blokjes
  • 1struik paksoiin reepjes
  • 1blik kokosmelk400ml
  • 1el vissaus
  • 2el sojasaus
  • 300gr gamba’sschoongemaakt en gepeld
  • sap van 1 limoen
Instructies
  1. Doe alle ingrediĆ«nten tot en met de zonnebloemolie in de foodprocessor of hakmolentje. Maal het geheel tot een dikke currypasta. Fruit deze zonder olie in een diepe pan zo’n 2 minuten aan.
  2. Voeg de paprika en paksoi aan de currypasta toe. Bak de groenten mee tot de paprika wat zachter wordt.
  3. Schenk de kokosmelk in de pan en voeg hier de vissaus en sojasaus aan toe. Breng de curry aan de kook.
  4. Doe de gamba’s bij de curry in de pan en laat de curry 20 minuten zonder deksel op de pan 20 minuten pruttelen tot de gamba’s gaar zijn.
  5. Breng de pinda-kokoscurry op smaak met het limoensap. Serveer de curry met gekookte rijst.