Onlangs heb je wellicht het recept voor kruidige zoete aardappel hummus voorbij zien komen. Als je deze pita pizza’s gaat maken, dan mag je dat recept er ook even bij pakken. Is namelijk de basis van deze snelle mini pizza’s. Een kruidige en zoete basis. Daar vond ik nog wel wat hartigs bij passen dus ik bedacht dat gebakken boerenkool wel een goede aanvulling zou zijn. En dat is het ook!

Mocht je nog nooit boerenkool gebakken hebben, maar alleen gekookt en in je stamppot hebben verwerkt; dan is dit een lekkere variant om eens te proberen. Samen met een beetje olijfolie, peper en zout is dit echt heel erg lekker (en gezond) en kan het ook een prima basis zijn voor een salade. Maar dat terzijde. Deze keer gebruik ik het als topping op pita pizza’s en samen met wat feta en geroosterde kikkererwten heb je hier een heel erg lekker lunchgerecht. Of een makkelijke maaltijd. Want als je de hummus hebt gemaakt, is de rest een koud kunstje. Smakelijk!


Pita Pizza's met Zoete Aardappel Hummus, Gebakken Boerenkool en Feta
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • kruidige zoete aardappel hummus volgens recept
  • 100 gram kikkererwten uitgelekt en schoongespoeld
  • 1 tl paprikapoeder, zoet
  • 75 gram boerenkool
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4-6 pitabroodjes
  • 100 gram Feta
Bereidingswijze:
  1. Maak de zoete aardappel hummus zoals in het recept omschreven staat.
  2. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de kikkererwten hierover. Strooi het paprikapoeder en een beetje zout erover en hussel door elkaar. Schuif de bakplaat in de oven voor 15 minuten, schep om en schuif nogmaals in de oven voor 10 minuten.
  4. Ondertussen bak je de boerenkool met een beetje olijfolie, peper en zout. Als de boerenkool hier en daar een beetje bruin kleurt is deze goed.
  5. Grill de pita's onder een gril totdat ze mooie bruine strepen hebben.
  6. Voeg nu alles samen; smeer een beetje hummus op de pita's, verdeel de boerenkool erover, verdeel de kikkererwten en verkruimel als laatst wat feta over iedere pita pizza.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.