Pita Pizza’s met Zoete Aardappel Hummus, Gebakken Boerenkool en Feta
Pita Pizza’s met Zoete Aardappel Hummus, Gebakken Boerenkool en Feta
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • kruidige zoete aardappel hummusvolgens recept
  • 100gram kikkererwtenuitgelekt en schoongespoeld
  • 1tl paprikapoeder, zoet
  • 75gram boerenkool
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4-6 pitabroodjes
  • 100gram Feta
Instructies
  1. Maak de zoete aardappel hummus zoals in het recept omschreven staat.
  2. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de kikkererwten hierover. Strooi het paprikapoeder en een beetje zout erover en hussel door elkaar. Schuif de bakplaat in de oven voor 15 minuten, schep om en schuif nogmaals in de oven voor 10 minuten.
  4. Ondertussen bak je de boerenkool met een beetje olijfolie, peper en zout. Als de boerenkool hier en daar een beetje bruin kleurt is deze goed.
  5. Grill de pita’s onder een gril totdat ze mooie bruine strepen hebben.
  6. Voeg nu alles samen; smeer een beetje hummus op de pita’s, verdeel de boerenkool erover, verdeel de kikkererwten en verkruimel als laatst wat feta over iedere pita pizza.