Negen van de tien keer als ik zin heb in een warm broodje maak ik even gauw een tosti. Stom eigenlijk, panini’s vind ik namelijk veel lekkerder. Op OMF staan al heel wat tostirecepten en in mijn Guilty Pleasures Kookboek staan er zelfs vijf, maar panini’s komen niet zo vaak voorbij. Tijd om daar verandering in te brengen. Vandaag deel ik het recept voor een pittige tonijnpanini met ananas met je. Zie dit een beetje als een combinatie tussen een tuna melt en tosti hawaï. Door toevoeging van de cayennepeper en de scherpe mosterd is de tonijnsalade licht pittig, maar de ananas vormt hier de perfecte tegenhanger voor. Uiteraard mag je deze ook weglaten als je geen fan bent van warm fruit. Als ik panini’s maak gebruik ik zelf altijd afbakbroodjes. Deze zijn namelijk nog lekker zacht en hierdoor makkelijker te grillen dan reeds gebakken stokbroden of pistolets. Mocht je deze broodjes graag mee willen nemen als lunch naar werk of school, dan raad ik je aan ze direct na het grillen strak in aluminiumfolie te wikkelen. Bewaar ze vervolgens ingepakt in de koelkast. Ook koud zijn de panini’s namelijk lekker!

Pittige tonijnpanini met ananas

Pittige tonijnpanini met ananas
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 afbakstokbrood of 2 pistoletjes om af te bakken
  • 1 schijfje ananas in blokjes
  • 50 gr belegen kaas geraspt
Bereidingswijze:
  1. Laat de tonijn uitlekken en doe deze in een schaaltje. Voeg hier de mayonaise, mosterd, cayennepeper en het gesnipperde uitje aan toe. Schep het geheel goed om.
  2. Snijd het afbakstokbrood of de pistoletjes over de lengte doormidden. Besmeer de onderkant royaal met de tonijnsalade.
  3. Verdeel de blokjes ananas en de geraspte kaas over de tonijnsalade. Leg het kapje weer op het brood en rooster de panini onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Tamara

    Ik merk dat als ik dingen gebruik waar veel vocht in zit (ketchup of pesto), dat de panini dan aan de onderkant zacht wordt. Ik kan me voorstellen dat dat bij deze panini ook gebeurt, ondanks dat je wel alles eerst laat uitlekken. Doe ik iets verkeerd waardoor dit bij mij gebeurt er bij anderen niet lijkt te gebeuren?

    Beantwoorden
  2. Luna

    Klinkt goed! Helaas heb ik geen oven. En ook geen grillpan. Kan het ook in de Pan denk je? Met brood waar al afgebakken is natuurlijk.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Dan zou je denk ik beter normaal brood kunnen gebruiken en er een tosti van maken. Zo’n pistoletje blijft niet lekker liggen in de pan.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.