In Viv haar eetoverzichten zie je regelmatig pokébowls voorbij komen en dat snap ik helemaal: ik ben er namelijk ook onwijs dol op! Iedere keer probeer ik er ook weer mee te variëren en aangezien we nu hopelijk echt langzaam richting de lente gaan, maakte ik deze keer een vrolijke variant. Ik maakte namelijk een pokébowl met mango en tonijn en de kleuren die daarmee gepaard gaan knallen echt van je bord af. In plaats van sushirijst gebruikte ik zilvervliesrijst, dat is net even iets gezonder en ik vind het ook een stuk vullender waardoor je er minder van hoeft te gebruiken. Het fijne van pokébowls is dat er niet echt regels zijn. Je kiest een basis (rijst/noedels), een proteïne (vis/kip/tempeh) en kleedt het verder aan met groenten naar smaak. Appeltje eitje en dat maakt pokébowls ook ideaal om restjes groenten mee op te maken. Enfin, op naar het recept.

Pokébowl met mango en tonijn

Pokebowl met tonijn en mango

Pokébowl met mango en tonijn
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
3personen personen
Ingrediënten:
  • 120 gr zilvervliesrijst* ongekookt
  • 200 gr verse tonijn in blokjes
  • 75 gr zeewiersalade
  • 50 gr edamame’s
  • 1/2 mango in blokjes
  • 1/4 komkommer in halve plakjes
  • 2 radijsjes in plakjes geschaafd
  • 1 avocado in plakjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gembersiroop
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 tl geroosterde zwarte sesamzaadjes
  • 1 bosuitje in ringen
Bereidingswijze:
  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat deze afkoelen.
  2. Doe vervolgens de verse tonijn, zeewiersalade, edamame's en mango bij elkaar in een kom.
  3. Maak een dressing door de sesamolie, sojasaus, gembersiroop en rijstazijn goed door elkaar te roeren. Schenk de helft van de dressing bij de vis en groenten in een kom en schep dit goed om.
  4. Schep de zilvervliesrijst op borden en leg hier de tonijn-mangomix bovenop.
  5. Verdeel vervolgens de plakjes komkommer, radijs en avocado over de borden en besprenkel het geheel met de overgebleven dressing.
  6. Garneer de pokébowl met geroosterde sesamzaadjes en het bosuitje.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.