Pompoen-vanillecheesecakebars
OMF...kookt, Snacks

Pompoen-vanille cheesecakebars

Afgelopen maandag deelde ik een super lekkere salade met pompoen als hoofdingrediënt. Echter had je voor dat recept maar een kwart flespompoen nodig en ik kan me zo voorstellen dat je op zoek bent naar recepten voor de rest van die pompoen. Op OMF staan er inmiddels al heel wat lekkere recepten met pompoen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze pompoencheesecake, echt een van de lekkerste cheesecakes die ik heb gemaakt. Ik besloot wat verder te borduren op dat recept en maakte pompoen-vanille cheesecakebars. Net een tikkeltje anders, heerlijk zoet en toch lichtjes kruidig. Een perfect recept voor de wintermaanden als je het mij vraagt. Deins alsjeblieft niet terug voor het gebruik van pompoen in dit recept. Ik kan me voorstellen dat, als je niet zo experimenteel bent in de keuken, het je een gekke en misschien zelfs niet lekkere combinatie lijkt maar niets is minder waar. Pompoen is van zichzelf ontzettend zoet wat het gebruik van suiker ook ietwat reduceert, fijn toch. Ik beloof je dat je verslaafd raakt aan deze pompoen-vanille cheesecakebars. Niet heel veilig, misschien ook niet heel verstandig in januari, maar wel heel lekker.

Pompoen-vanille cheesecakebars

Recept printen
Pompoen-vanille cheesecakebars
Porties
stukken
Ingrediënten
  • 200 gr Bastognekoeken verkruimeld
  • 100 gr ongezouten roomboter gesmolten
  • 3 eieren
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 125 gr kristalsuiker
  • 100 gr pompoenpuree gepureerde, gekookte pompoen
  • 1/2 el kaneelpoeder
  • 1 verse vanillepeul
Porties
stukken
Ingrediënten
  • 200 gr Bastognekoeken verkruimeld
  • 100 gr ongezouten roomboter gesmolten
  • 3 eieren
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 125 gr kristalsuiker
  • 100 gr pompoenpuree gepureerde, gekookte pompoen
  • 1/2 el kaneelpoeder
  • 1 verse vanillepeul
Instructies
  1. Bekleed een vierkante bakvorm (20x20cm) met een vel bakpapier. Verwarm ondertussen de oven voor op 150°C.
  2. Roer de bastognekruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de bakvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel en zet de bakvorm even opzij.
  3. Doe de eieren samen de roomkaas en het kristalsuiker in een kom. Klop het geheel met een keukenmachine of met de hand klontvrij en romig. Verdeel vervolgens het beslag in tweeën.
  4. Voeg aan de ene helft van het cheesecakebeslag de pompoenpuree met het kaneelpoeder toe en aan de andere helft het vanillemerg.
  5. Stort het pompoencheesecakebeslag in de bakvorm, gevolgd door het beslag van de vanillecheesecake.
  6. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 70 minuten gaar. Laat hem afkoelen op het aanrecht en strooi nog wat extra kaneelpoeder over de top van de cheesecake. Laat de cheesecake vervolgens nog 3 uur opstijven in de koelkast en snijd hem daarna in stukken.
Notities

*Voor de pompoenpuree heb ik een kwart flespompoen zonder schil in 20/25 minuten gaargekookt. Deze heb ik vervolgens gepureerd met de keukenmachine en laten afkoelen. 

2 Reacties

  • Nou, ik heb net pompoenpuree gemaakt, straks verder bakken :D! (Ik neem aan dat de puree wel relatief koud moet zijn, i.v.m. de eieren?)

    Beantwoorden
    • Ja, het is wel verstandig de puree iets te laten afkoelen. Leuk dat je met het recept aan de slag gaat!

      Beantwoorden

Schrijf een bericht