Inmiddels zijn we allemaal wel gewend dat we wortel kunnen gebruiken in zoete baksels. Ik bedoel hallo carrotcake! Ik ben zelf dol op carrotcake maar het leek me ook wel eens leuk om te variëren. Omdat pompoen ook een zoete groenten is wilde ik proberen of het mogelijk was om daar iets mee te bakken. En ik kan je vertellen: dat is het zéker. Deze pompoenmuffins zijn namelijk super zoet en hartstikke lekker. Als je niet beter zou weten dan zou je wellicht zeggen dat het carrotcakemuffins zijn. Herfstige smaken en geuren dankzij de pumpkin spice en het kaneel, wat walnoten in het beslag voor extra bite (sorry Tim) en dan die zoet/kruidige mascarpone bovenop… Deze muffins zijn in no-time op!

Mocht je geen pumpkin spice hebben of kunnen vinden dan kun je deze ook vervangen door koek- en speculaaskruiden.

Pompoenmuffins met pumpkin spice mascarpone

Pompoenmuffins met pumpkin spice mascarpone
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
12stuks stuks
Ingrediënten:
  • Voor de pompoenmuffins:
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 100 gr pompoen - geraspt
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl pumpkin spice
  • 50 gr walnoten grof gehakt
  • snufje zout
  • Voor de pumpkin spice mascarpone:
  • 125 gr mascarpone - op kamertemperatuur
  • 50 gr boter - op kamertemperatuur
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1/2 tl pumpkin spice
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm goed in of gebruik papieren vormpjes.
  2. Doe de lichtbruine basterdsuiker, zonnebloemolie en eieren in een kom en klop dit even kort op met een garde. Voeg dan alle andere ingrediënten voor de muffins toe en spatel het geheel tot een beslag.
  3. Schep de muffinvormpjes voor 3/4 vol met het beslag en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Laat de muffins volledig afkoelen.
  4. Klop voor de pumpkin spice mascarpone alle ingrediënten tot een klontvrij mengsel.
  5. Schep op iedere muffin een lepel van het glazuur.
  6. Bewaar de muffins maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Charlotte

    Ahhh lekker! Ik heb laatst ook pompoencupcakes gebakken, en dat smaakt subtiel maar oh zo lekker :)

    PS Had je mijn mailtje ontvangen met de link naar mijn take on jouw gin-tonic taart?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Lekker hè! Ik heb het artikel in ieder geval gezien via Instagram, super leuk – dankjewel! Mailtje zit ook vást in mijn inbox ;)

      Beantwoorden
  2. katrien

    Hi Sabine, allereerst: super fan van jouw website en je recepten! echt een topsite! Heb een vraag over dit recept: kun je ook pompoenpuree gebruiken ipv pompoenrasp? :) ik hoor het graag, groetjes Katrien

    Beantwoorden
    • Sabine

      Dankjewel Katrien, leuk om te horen! Ik vind pompoenpuree voor dit recept minder geschikt in verband met de te natte textuur van het beslag.

      Beantwoorden
      • Katrien

        Dank je wel Sabine, ik ga de pompoen raspen, ik denk inderdaad dat het anders een te nat beslag wordt! :)

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.