Vroeger zei ik altijd dat het soepweer was als het hard regende of gewoon smerig was buiten. Tegenwoordig is het soepweer als het echt weer is voor soep. Een beetje vergelijkbaar wel. Het is koud buiten, we hebben net de feestdagen achter de rug waarin we hoogstwaarschijnlijk veel hebben gegeten… Kortom: tijd voor soep. Mijn favoriete soep voor het najaar is altijd pompoensoep geweest. Helemaal als hij lekker kruidig is. Deze pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma valt daar wat mij betreft zeker onder. Kruidig, goed gevuld, stevig… perfect voor de lunch of voor bij het diner. Met dit recept maak je een grote pan in één keer, dus vries lekker een portie in voor later of geniet elke dag gewoon van een kommetje soep. Wat jij wil!

Pompoensoep met zoete aardappel

Op OMF staan ondertussen al meerdere recepten waarin pompoen de show steelt. Aangezien deze groente (of is het toch fruit?) nog wel even in de winkels ligt zet ik de recepten even voor je op een rij. Want die kun je natuurlijk nooit genoeg hebben!

Pompoensoep met zoete aardappel

Pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma
Recept printen
Stemmen: 30
Score: 3.53
Jij:
Stem op dit recept!
6grote kommen grote kommen
Ingrediënten:
  • 2 uien in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 flespompoen in grove stukken
  • 1 zoete aardappel geschild en in grove stukken
  • 1 el gemberpoeder
  • 1/2 el cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 milliliter kokosmelk
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verhit een beetje olie in een diepe pan. Doe hier de uien en de knoflook bij en fruit deze aan tot het goed begint te geuren.
  2. Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe. Roer het geheel goed door en bak 5 minuutjes mee.
  3. Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm het geheel nog even door. Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Nick

    ontzettend lekker! ik heb hem niet gepureerd, maar 10 minuten langer laten koken. Heerlijke structuur van de pompoen en aardappel (zeer zacht), maar toch nog een bite. ook de aardappel heb ik ongeschild gelaten. Super!

    Beantwoorden
  2. Stef

    Hoi Sabine,

    Hier is het pannenkoekenweer als het hard regent :-)

    Ook lekker is wat citroenzuur erbij.

    Of de kokosroom vervangen met creme fraiche naar smaak. Ik zie dat je creme fraiche gebruikt in je pompoensalade, dus moet kunnen in je eetgewoonte :-)

    Smakelijk en warme groet,

    Stef

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.