Pompoensoep met zoete aardappel
Pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma
Pompoensoep met zoete aardappel
Pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma
Porties
6grote kommen
Porties
6grote kommen
Ingrediƫnten
  • 2 uienin grove stukken
  • 2teentjes knoflookfijngehakt
  • 1 flespompoenin grove stukken
  • 1 zoete aardappelgeschild en in grove stukken
  • 1el gemberpoeder
  • 1/2 el cayennepeper
  • 1el paprikapoeder
  • 1el kurkuma
  • 1liter kippenbouillon
  • 400milliliter kokosmelk
  • peper en zout
Instructies
  1. Verhit een beetje olie in een diepe pan. Doe hier de uien en de knoflook bij en fruit deze aan tot het goed begint te geuren.
  2. Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe. Roer het geheel goed door en bak 5 minuutjes mee.
  3. Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm het geheel nog even door. Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.