Stamppotjes, jummeeehh. Dat je me er voor wakker mag maken is een beetje vergezocht maar ik kan er op druilerige dagen zeer zeker gelukkig van worden. Of het nou om een goede ouderwetse stampandijvie of boerenkoolstamppot gaat maakt me eigenlijk niet zo heel veel uit, ik vind het allemaal lekker. Vandaag deel ik preistamppot met pittige mosterd en oude kaas, op en top Hollands wat mij betreft en heel erg lekker. Weer heel anders dan deze preistamppot. Grappig is dat eigenlijk he, hoe een hoofdingrediënt hetzelfde kan zijn en dat je toch zulke verschillende gerechten op tafel tovert. Hoe dan ook, deze preistamppot tover je lekker vlot op tafel en dankzij de relatief kleine hoeveelheid aan ingrediënten is ‘ie perfect voor een doordeweekse dag als je het mij vraagt.

Preistamppot met pittige mosterd en oude kaas

Hoewel ik bij veel stamppotten een schepje jus erg lekker vind, is dat bij deze preistamppot totaal niet nodig. De crème fraîche en mosterd zorgen namelijk voor een heerlijk romige puree waardoor de stamppot het natte van de jus niet nodig heeft.

Ik vind het bij recepten altijd leuk om een aantal alternatieve ingrediënten aan te dragen, zodat je het gerecht kunt tweaken naar jouw smaak, maar bij deze preistamppot vind ik dat lastig. Ik vind de ingrediënten namelijk stuk voor stuk echt goed bij elkaar passen en ik zou er zelf niets aan toe willen voegen of aan willen veranderen. Ik ben benieuwd of jij er ook zo over denkt als je deze stamppot gaat proberen!

Preistamppot met pittige mosterd en oude kaas

Preistamppot met pittige mosterd en oude kaas
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 125 gr spekblokjes
  • 200 gr prei in halve ringen
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 el dijon mosterd
  • 125 gr crème fraiche
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Was en schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen in 20/25 minuten gaar.
  2. Bak ondertussen de spekblokjes in een koekenpan knapperig. Voeg hier de gesneden prei en rode paprika aan toe en bak deze mee tot de paprika zacht is.
  3. Giet de gaargekookte aardappels af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg de mosterd, crème fraîche en oude kaas toe en roer het geheel tot een smeuïge puree.
  4. Schep de spekblokjes en gebakken groenten bij de aardappelpuree in de pan. Schep alles goed om en breng de stamppot op smaak met peper en zout.

8 reacties

  1. Lise

    Ik ben ook echt een stampotfan, maar houd het meestal toch bij de ‘traditionele’ versies. Deze stampot vind ik wel het proberen waard, ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  2. Mariska

    Super lekker! Ik wil deze snel eens maken nu de winter echt is aangebroken. Ik hoop dat de mijne net zo mooi wordt als op de foto’s!

    Beantwoorden
  3. Anmriej

    Wow wow. Zojuist gegeten (heel iets minder Dijon en kaas) en echt mega lekker! Dankje voor het recept!

    Beantwoorden
  4. Mo

    Eindelijk eens preistamppot gemaakt dankzij jouw recept. En het was smullen! Een restje ingevroren. Ben benieuwd of dat volgende keer net zo lekker zal zijn.

    Beantwoorden
  5. Coosje Kok

    Ik kook 1x in de 2 weken op de Meridiaan, een huis voor dementerende mensen. En dit recept lijkt me heel lekker voor ze. Ze vinden traditioneel eten toch het lekkerst.:)). Ben benieuwd.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.