Ik begin die hype van alles in een kommetje serveren steeds beter te begrijpen. Toegegeven: ieder gerecht krijgt een instant comfort food gehalte wanneer je de mogelijkheid hebt het makkelijk vanaf de bank op te kunnen eten. Want hoe lekker is het om met kleedje op de bank een kom dampende soep te eten, of een kommetje havermout om de dag rustig te beginnen, of een simpele maaltijdsalade waar je niet zoveel moeite voor hebt hoeven doen in het weekend. Ja, ik ben wel een beetje om. Recentelijk maakte ik deze quinoa tacobowl met vegetarisch gehakt, al mag je dat vegetarische deel helemaal zelf bepalen natuurlijk, van mijn part gebruik je normaal gehakt. Of vis. Of kip. Of waar je dan ook maar zin in hebt. Deze quinoa tacobowl is in ieder geval lekker gezond. Bommetjevol groenten en goed vullend. Mocht je wat over houden van deze warme salade, want dat is het stiekem toch wel, dan kun je de restjes een dag of twee later ook koud op eten. Ideaal voor een foodprep dus.

Ps. de refried beans zijn tegenwoordig te koop bij Albert Heijn van het merk La Morena. Hoera!

Pps. ik heb deze tacobowl netjes opgemaakt voor de foto maar het allerlekkerst is hij toch echt wanneer je alle ingrediënten goed door elkaar schept.

Quinoa-tacobowl

Quinoa-tacobowl

Quinoa tacobowl met vegetarisch gehakt
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 150 gr quinoa (ongekookt)
  • 50 gr zongedroogde tomaat in stukjes
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 150 gr (vega)gehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 100 gr zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gr mais afgespoeld en uitgelekt
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 avocado geprakt
  • 2 el refried beans
  • sap van 1/2 citroen
Bereidingswijze:
  1. Spoel de quinoa goed af onder de koude kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de quinoa 10-12 minuten. Haal de pan van het vuur en laat het geheel nog eens 10 minuten rusten. Giet vervolgens de quinoa af.
  2. Schep de olijfolie, zongedroogde tomaatjes, peper en zout door de gekookte quinoa en zet dit opzij met de deksel op de pan zodat de quinoa warm blijft.
  3. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie aan. Voeg hier de paprika aan toe tot deze zacht begint te worden.
  4. Bak vervolgens het gehakt mee en voeg de specerijen toe. Schep het geheel goed om en houd het gehaktmengsel warm op laag vuur.
  5. Schep de gekookte quinoa met de zongedroogde tomaatjes in kommen. Verdeel hier het gehaktmengsel, de tomaat, mais en zwarte bonen overheen.
  6. Schep een flinke lepel van de geprakte avocado en refried beans in de bowls en besprenkel het geheel met citroensap.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.