Zoals jullie weten word ik nooit dolenthousiast van quinoa. Ik weet niet waarom maar het graan doet me gewoon niet zoveel. Ik heb dan liever couscous en nóg veel liever rijst of pasta. Laatst was ik echter weer eens op Pinterest aan het rondneuzen en kwam ik een quinoasalade met groene asperges tegen. En die zag er toch wel érg lekker uit. Ik besloot zelf een beetje met het recept te variëren en kwam uiteindelijk bij onderstaande salade uit. Het fijne van deze salade is dat hij zich erg goed laat bewaren. Ook twee dagen later is hij bijvoorbeeld nog érg smaakvol, mits je hem afgedekt in de koelkast hebt bewaard natuurlijk. En van dat soort gerechten word ik blij. Van die simpele dingen die ideaal zijn als bijgerecht voor het avondeten, maar eenmaal bewaard in de koelkast ook prima in een bakje meegenomen kunnen worden als lunch. Oja, en ook fijn: deze salade is ook nog eens hartstikke verantwoord.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Quinoasalade met groene asperges

Quinoasalade met groene asperges

Quinoasalade met groene asperges en kikkererwten
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • Voor de salade:
  • 150 gr quinoa
  • 500 ml water
  • 100 gr groene asperges in stukken van 2 cm
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 300 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 radijsjes in dunne plakjes
  • 2 el zonnebloempitten
  • 100 gr Feta verkruimeld
  • Voor de dressing:
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 tl mosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Doe het water en de quinoa samen in een pan. Breng het geheel aan de kook en kook de quinoa in 10 minuten op laag vuur gaar. Giet de quinoa af en laat goed uitlekken.
  2. Kook ondertussen de aspergestukjes in een andere pan in 5 minuten gaar.
  3. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Voeg de quinoa en groene asperges toe als deze nog (lauw)warm zijn.
  4. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schenk de dressing bij de rest van de ingrediënten in de kom.
  5. Schep het geheel goed om. Serveer de salade lauwwarm of bewaar hem in de koelkast en eet hem koud.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.