Laten we het nieuwe jaar eens fatsoenlijk beginnen. Ik gok zo dat we de afgelopen weken allemaal massaal hebben genoten van het heerlijke eten? Mooi, dan is het nu weer tijd om wat uitgebalanceerder te werk te gaan. Nadat we alle leftover oliebollen hebben verwerkt natuurlijk. Het allereerste recept van 2017 is deze quinoasalade met pompoen en spinazie. Hartstikke lekker als maaltijdsalade maar ook prima om mee te nemen als lunch naar het werk of naar school. Deze salade laat zich namelijk prima in de koelkast bewaren. Het fijne van salades vind ik dat je er lekker mee kunt variëren. Zo gebruikte ik voor deze salade feta omdat ik dit zo goed vind combineren met pompoen, maar als je hier geen fan van bent is geitenkaas ook een heel goed alternatief. Hoe dan ook, met deze salade begin je het nieuwe jaar in ieder geval goed.

Ps. je houdt ongetwijfeld wat pompoen over na het maken van deze salade. Aankomende week deel ik een heel lekker recept, die overigens een stuk guiltier is, voor de leftovers met je.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Quinoasalade met pompoen en spinazie

Mocht je het lekker vinden dan kun je de pompoen voor deze salade ook in grove stukken in de oven grillen. Ziet er overigens ook spectaculair uit. Alle andere ingrediënten voor de salade verspreid je over een schaal, de geroosterde pompoenstukken verdeel je dan over de salade. Erg lekker! Als dit de voorkeur heeft snijd je de pompoen met schil en al in grove stukken. Verspreid deze over de bakplaat, drizzle er wat olijfolie overheen en rooster de pompoen op 180°C in 30 minuten zacht. Yum!

Quinoasalade met pompoen en spinazie

Quinoasalade met pompoen en spinazie
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 75 gr quinoa
  • 150 ml water
  • 1/4 flespompoen geschild en in blokjes
  • 100 gr baconblokjes
  • 50 gr bladspinazie
  • 100 gr Feta
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • olijfolie
  • balsamico-azijn
Bereidingswijze:
  1. Spoel de quinoa grondig af onder de kraan en doe deze in een pannetje. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de quinoa in 15 minuten gaar of tot al het vocht is opgenomen.
  2. Bak ondertussen de pompoen en baconblokjes in een koekenpan zacht en gaar.
  3. Doe de gaargekookte quinoa en de warme pompoen en baconblokjes bij elkaar in een kom. Voeg hier een beetje olijfolie aan toe en laat goed afkoelen.
  4. Voeg zodra de warme ingrediënten zijn afgekoeld de spinazie, feta, lente-ui en balsamico-azijn toe. Schep goed om en serveer de salade direct of bewaar hem afgedekt in de koelkast.

2 reacties

  1. Roos

    Wat een lekker recept weer! Ik maak eigenlijk veel te weinig quinoa, terwijl ik het wel echt lekker vind. Al helemaal in combinatie met pompoen en feta lijkt het mij erg lekker!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.