Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik het héérlijk vind om recepten te maken met Oreo’s. Ik denk serieus dat het een van de meest gebruikte koekjes in mijn repertoire is. Zo staat er een ‘ultieme Oreo-cheesecake’ in mijn kookboek maar deelde ik hier op OMF ook al recepten voor gefrituurde Oreo’s, Oreo-tiramisu en Triple Oreo Buns. Stuk voor stuk gruwelijk lekker en geschikt voor de échte zoetekauw. Deze keer daagde Oreo (halloooo, eindelijkmij uit om aan de slag te gaan met een kleurrijk recept dat goed samengaat met het seizoen. Ja, dat seizoen… da’s nog even lastig want is het nou zomer of herfst op dit moment? Qua weer weet ik het de afgelopen weken gewoon echt niet en daarom besloot ik op safe te spelen en aan de slag te gaan met brownies. Klinkt een beetje standaard wellicht maar je kent me langer dan vandaag, ik maakte er alsnog een feestje van! Ik gaf een kleine twist aan de alom bekende chocoladebrownies en maakte uiteindelijk, hou je vast – daar komt ‘ie!: Red Velvet Oreobrownies met witte chocolade-birthdayswirl. Een hele mond vol maar dat past dan ook lekker bij deze brownies, ze zijn me namelijk een feestje! En goed om te delen trouwens want man, wat een bommetjes. Discodip of op z’n Amerikaans birthday-sprinkles, witte chocolade, pure chocolade, Oreo’s… het kan bijna niet beter dan dit.

Oreo Baking Queen/King 2018!

Naast dit recept heb ik voor jullie nog meer tofs want JIJ maakt namelijk kans op de titel van Oreo Baking Queen/King 2018Ben jij net zo dol op Oreo’s als ik en vind je het heerlijk om de keuken in te duiken om iets über kleurrijks te bakken, dan ben je aan het goede adres. Ik nodig jou namelijk uit om de kleurrijkste, gekke taart, brownies, cake of ander bakrecept te maken. Via deze pagina kun je je aanmelden om mee te doen. Als je geselecteerd wordt krijg je via e-mail bericht waarin alle details van de uitdaging worden toegelicht. Als je definitief meedoet krijg je jouw Oreo box vol Oreo-producten thuisgestuurd om aan de slag te gaan. Zo creëren we met z’n allen een overload aan kleurrijke Oreo-recepten om de donkere dagen mee door te komen. Leuk toch? Vergeet niet om jouw baksel te delen en te voorzien van #oreopeople, #playwithoreo en #cookwithoreo zodat we ze terug kunnen vinden!

Binnenkort deel ik jullie creaties in een apart artikel en maak ik bekend wie de titel Oreo Baking Queen/King 2018 mag dragen (en uiteraard een gave prijs wint!).

Red Velvet Oreobrownies

Red Velvet Oreobrownies

Red Velvet Oreobrownies

In samenwerking met Oreo

Advertisement
Red Velvet Oreobrownies met witte chocolade-birthday swirl
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
16stuks stuks
Ingrediënten:
  • 125 gr boter
  • 175 gr melkchocolade
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gr bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 1 el instant koffie
  • 1/2 tl zout
  • 10 stuks Oreo
  • 150 gr witte chocolade
  • 4 el discodip
  • 1 el rode kleurstof*
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20 cm in.
  2. Smelt de boter en chocolade in een pannetje en schenk dit vervolgens in een beslagkom.
  3. Voeg de suiker toe en klop dit even door. Doe vervolgens de eieren in de kom en klop dit tot een dik, egaal beslag.
  4. Doe de bloem, cacaopoeder, instant koffie en een snuf zout in de kom en spatel dit tot een egaal browniebeslag. Voeg dan de rode kleurstof toe en roer net zolang door tot het beslag donkerrood kleurt.
  5. Breek de Oreo's in grove stukken en spatel deze door het browniesbeslag. Stort het browniebeslag in de bakvorm.
  6. Smelt ondertussen de witte chocolade. Laat heel iets afkoelen en roer de discodip door de chocolade.
  7. Schep willekeurig wat lepels van de gesmolten chocolade op het browniebeslag in de bakvorm. 'Swirl' de witte chocolade met de achterkant van een theelepeltje door het browniebeslag.
  8. Bak de brownies in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze snijdt.

*Gebruik een kleurstof van goede kwaliteit. Omdat het beslag van de brownies behoorlijk donker is, is het wat lastiger om het beslag een rode kleur te laten krijgen. Goede kleurstof uit de (online) taartwinkel werkt het beste!

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Fadime

    Ik heb hem gister gelijk gemaakt, alleen wilde de witte chocolade niet smelten. Heb je tips voor me voor een volgende keer? Hij was trouwens zonder witte chocolade ook mega lekker!!

    Beantwoorden
  2. Mara

    Oeh dit ziet er zo leuk uit!

    Ik zou me trouwens graag aanmelden maar dit kan niet?
    Wanneer ik me aan wil melden krijg ik: ‘FOUT voor site-eigenaar:
    ongeldig domein voor sitesleutel’

    Beantwoorden
  3. Aranka

    Oooh wauw, dit ziet er echt ge-wel-dig uit! Mijn vriendinnetjes en ik zijn gek op red velvet en oreo dus dit gaat zeker in de smaak vallen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.