Een tijdje geleden maakte ik deze salade voor het eerst en hij blijft zo af en toe terugkomen bij ons thuis. Komt denk ik doordat ik de combi van geitenkaas met granaatappelpitjes zo lekker fris vind én omdat deze salade zo gemaakt is. Moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nooit salades op basis van rijst maakte, maar ik ben positief verrast en ga er zeker nog wat andere varianten op bedenken.

Voor mij kan een salade als deze voldoende zijn als maaltijd, liefst met nog een stukje vlees of vis erbij maar hij vult lekker dus op zich is het al prima een maaltijdsalade te noemen. Kan natuurlijk ook je lunch zijn maar toen ik deze schaal opmaakte, en als laatste de granaatappelpittjes er overheen strooide vond ik het een wel erg feestelijk geheel dus bedacht ik me dat hij het ook prima als bijgerecht kan doen. Inderdaad, alleen al omdat deze salade zo gezellig op tafel staat. En hartstikke lekker!

 

 

Rijstsalade met geitenkaas en granaatappelpitjes
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 250 gram zilvervliesrijst* of een rijst naar keuze
  • 200 gram geitenkaas
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 courgette
  • paar handjes rucola
  • 1/2 citroen sap
  • zeezout
  • citroenpeper
Bereidingswijze:
  1. Kook de zilvervliesrijst gaar en giet deze af. Spoel kort af met een beetje koud water en doe de rijst vervolgens in een kom.
  2. Snijd de courgette in kleine blokjes en en gril deze met een beetje peper en zout gaar.
  3. Verdeel de courgette over de rijst, breek de rucola en verdeel deze er ook overheen.
  4. Brokkel de geitenkaas over de salade en als laatste strooi je de granaatappelpitjes erover. Maak af met het citroensap en nog een beetje zeezout.

Voeg eventueel nog een avocado toe, ook lekker!

2 reacties

  1. MARIJKE

    Klinkt heerlijk en wat een prachtige foto’s! Ik houd zelf totaal niet van rijst maar met couscous smaakt dit ook fantastisch denk ik. Lekker!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.