Op van die koude dagen ben ik dol op goede maaltijdsoepen. Van mij hoeft er, misschien naast een vers stuk brood, dan ook verder niet zoveel op tafel te staan ’s avonds. De romige kippensoep met tortellini die ik in deze video maak is bij uitstek geschikt voor zo’n doordeweeks maaltje. Hij is lekker snel in elkaar te flansen, zit boordevol groenten en vult dankzij de tortellini ook nog eens onwijs goed. En mocht je nou niet de luxe hebben die ik heb om overdag soep te maken voor ’s avonds, dan kun je hem ook prima de avond van tevoren al maken. Zet de pan dan gewoon in de koelkast en warm de soep de volgende dag weer op. Het kan zijn dat je een beetje water moet toevoegen aan de soep wanneer je hem al in het voren maakt, de tortellini zuigt namelijk vocht op waardoor de soep heel dik wordt. Hou ik van, maar ik kan me ook voorstellen dat jij soep liever met een lepel eet dan met een vork, haha.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Romige kippensoep met tortellini

Romige kippensoep met tortellini
Recept printen
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
6kommen kommen
Ingrediënten:
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 cm gember fijngehakt
  • 1 tl cayennepeper
  • 200 gr kipfilet
  • 3 wortels in plakjes
  • 400 gr prei gesneden
  • 2 liter kippenbouillon
  • 200 gr tortellini gevuld met kaas
  • 250 ml kookroom
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Fruit de ui, knoflook en gember in een soeppan aan. Voeg hier de cayennepeper aan toe en bak dit zo'n 2 minuten mee tot alles goed begint te geuren.
  2. Leg de kipfilet in de pan en doe de wortels en prei erbij. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  3. Kook de soep zo'n 15 minuten tot de groenten zacht zijn en de kip gaar.
  4. Haal de kipfilet uit de pan en pluis deze met twee vorken uit elkaar.
  5. Voeg de tortellini aan de soep toe en kook deze 5 - 7 minuten mee tot de pasta gaar is.
  6. Doe dan de geplozen kip weer in de pan, voeg de kookroom en peper en zout naar smaak toe en warm de soep nog even goed door.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.