Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik momenteel min of meer gestopt met het eten van vlees en andere producten afkomstig van kippen en vee. Ik moet het niet van mezelf, maar het is beter voor mijn lijf en het grappige is: ik heb het tot nu toe ook totaal nog niet gemist. Voor wat receptinspiratie werd ik de laatste tijd door jullie vaak gewezen op Deliciously Ella. Ik kende haar blog natuurlijk al, maar omdat zij zóveel vegan/vegetarisch kookt, vond ik het eerst niet zo interessant. Tegenwoordig dus wel! Ik kwam op haar blog een recept tegen voor spaghetti met erwtjes en spinazie en daarvan maakte ik onderstaand recept voor romige spaghetti met erwtjes en veldsla. In dit recept heb ik kookroom gebruikt maar voel je vrij om dit te vervangen voor een plantaardig alternatief. Dit pastagerecht is er eentje voor warme, zomerse dagen. Het staat in een handomdraai op tafel en door toevoeging van de citroen smaakt het heerlijk fris. Uiteraard kun je er nog tal van ingrediënten aan toevoegen, maar ik vond juist die simpele, frisse smaken heel fijn.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Romige spaghetti met erwtjes en veldsla

Romige spaghetti met erwtjes en veldsla

Romige spaghetti met erwtjes en veldsla
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gr spaghetti
  • 150 gr tuinerwtjes diepvries
  • 100 ml kookroom
  • 1 el gedroogde peterselie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 2 handenvol veldsla
Bereidingswijze:
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Doe ondertussen de tuinerwtjes samen met de kookroom, het citroensap, peper en zout en de gedroogde peterselie in een diepe pan. Verwarm dit tot de erwtjes gaar zijn.
  3. Schep de gaargekookte spaghetti bij de roomsaus in de pan en voeg hier de veldsla aan toe. Schep het geheel even goed om zodat de pasta voorzien is van een laagje room.
  4. Schep de pasta in diepe borden en garneer met extra peterselie en zwarte peper.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Wat een heerlijk, simpel gerecht! Inderdaad erg fijn voor warme dagen, staat zo op tafel. Erwtjes vind ik sowieso erg lekker in pasta. Ik ben benieuwd hoe je vega/vegan experiment verder zal gaan. Malou x

    Beantwoorden
  2. Merel

    Het ziet er inderdaad ook heel lekker en fris uit, perfect voor de zomerse dagen! Dankjewel voor het delen :) Liefs, Merel

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.