Kip is waarschijnlijk niet het eerste stukje vlees waar je aan denkt voor aankomende feestdagen. Snap ik wel hoor, het is namelijk voor mij ook een vrij standaard product en niet iets dat ik snel op tafel zou zetten met Kerst. Toch is het wel een hele budgetvriendelijke optie en ook dat is soms welkom in maanden die toch al vrij duur zijn. Hoe standaard wellicht ook, kip is wel een makkelijk product om feestelijk aan te kleden, om het net iets extra’s te geven waardoor het uiteindelijk toch wat specialer wordt. Zo maakte ik rozemarijn-knoflookkip met cranberries uit de oven. Smaakt heerlijk, is net een beetje meer bijzonder dankzij toevoeging van de cranberries en gaat prima samen met tal van bijgerechten. Wat budget- en foolproof kerstinspiratie op OMF dus vandaag!

Rozemarijn-knoflookkip met cranberries
Rozemarijn-knoflookkip met cranberries

 

Rozemarijn-knoflookkip met cranberries
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4kippenpoten kippenpoten
Ingrediënten:
  • 4 kippenbouten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 el honing
  • 1 citroen
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 100 gr cranberries - diepvries
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven op 200°C en vet een ovenschaal waar de kippenbouten in passen goed in.
  2. Bestrooi de kip met paprikapoeder, gedroogde peterselie, peper en zout en leg ze vervolgens in de ovenschaal.
  3. Verdeel de honing en een beetje olijfolie over de kip.
  4. Plet de teentjes knoflook en snijd de citroen in parten. Leg deze samen met de takjes rozemarijn en de cranberries in de ovenschaal.
  5. Rooster de kip in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.