Ik kon me de laatste keer dat ik zelf brood ging bakken niet meer herinneren en dat is een slecht teken. Ik vind het zelf bakken van brood namelijk onwijs leuk om te doen en wat mij betreft gaat er ook niets boven versgebakken brood. Toch wilde ik iets anders dan normaal, broodjes die je bij verschillende gelegenheden kunt inzetten. Uiteindelijk bakte ik rozemarijn & mozzarellabroodjes, gemaakt van pizzadeeg. Niet alleen zijn deze broodjes in koude maanden gruwelijk lekker om te serveren bij een flinke kom dampende soep, ook in deze zonnige zomermaanden zijn ze bijzonder fijn om op tafel te zetten bij de barbecue. Ideaal toch? Ik werd in ieder geval heel blij van het eindresultaat en ik hoop jij ook. Deze broodjes doen me denken aan een combinatie van focaccia en zachte witte bolletjes, zo lekker!


Klik hier als je de video niet kunt zien

rozemarijn & mozzarellabroodjes

rozemarijn & mozzarellabroodjes

Rozemarijn & mozzarellabroodjes
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
10stuks stuks
Ingrediënten:
  • 7 gr instant gist = 1 zakje
  • 350 gr patent bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 250-300 ml lauwwarm water
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • grof zeezout
  • 1 bol mozzarella uitgelekt
Bereidingswijze:
  1. Doe de gist in de kom van een keukenmachine (met de hand kneden is ook prima!) en voeg daar de bloem aan toe. Doe vervolgens ook de suiker en het zout in de kom.
  2. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en schenk hier de olijfolie en het lauwwarme water in. Begin met 250 ml water, mocht je tijdens het kneden van het deeg merken dat het deeg te droog blijft kun je meer water toevoegen.
  3. Kneed met behulp van de keukenmachine alle ingrediënten tot een stevig, glad deeg. Kneed het deeg met de hand nog even kort door, vorm een bal van het deeg en laat het vervolgens een uur in een licht ingevette kom op kamertemperatuur rijzen.
  4. Kneed het deeg na een uur even kort door en vorm er vervolgens met je handen een ronde pizzabodem van.
  5. Verdeel de rozemarijn en ongeveer 1 tl zout over de bovenkant van de pizzabodem.
  6. Rol de pizzabodem op en snijd deze in 10 gelijke stukken.
  7. Duw of rol met een deegroller ieder stuk deeg weer uit tot een ronde plak van ongeveer 10cm doorsnede. Scheur de bol mozzarella in stukken en leg op ieder plakje deeg een stuk mozzarella.
  8. Vouw het deeg dicht door de randen van het deeg samen te nemen en goed dicht te knijpen, zie de video voor instructies.
  9. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek de bakplaat af met een theedoek. Laat de broodjes nogmaals 30 minuten rijzen.
  10. Verwarm de oven voor op 220°C.
  11. Schuif de broodjes na de tweede rijs in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Charlotte

    Oeh jammie! En lekker zomers kleurtje heb je :) Kun je trouwens iets minder ingezoomd filmen? Sommige shots zijn daardoor net niet lekker duidelijk…

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.