Tijdens onze vakantie naar Italië at ik op een terrasje aan het Como meer een heerlijk gerecht met gnocchi en saffraansaus. Ik kook helemaal niet zo vaak met saffraan maar toen ik dat gerecht proefde realiseerde ik me dat ik dat echt vaker moest doen. Ik vind saffraan namelijk heerlijk en ook qua looks doet het altijd zo onwijs veel voor een gerecht. Eenmaal thuis besloot ik dat het er ook maar gauw van moest komen en om in Italiaanse sferen te blijven, besloot ik saffraanrisotto met garnalen en zeekraal te maken. Een gerecht dat qua kleuren van het bord af knalt als je het mij vraagt, de knalgroene zeekraal valt zo onwijs op in combinatie met de gele saffraanrisotto. Hoewel je er wellicht niet aan moet denken om met hoge temperaturen in de keuken te moeten staan om risotto te maken, kan ik je dat toch van harte aanbevelen. Qua smaak is deze risotto namelijk op en top zomers en hij bracht mij weer even terug naar onze vakantieplek.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Saffraanrisotto met garnalen en zeekraal

Saffraanrisotto met garnalen en zeekraal

Saffraanrisotto met garnalen en zeekraal
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gr risottorijst
  • 750 ml visbouillon
  • 2 envelopjes/buisjes saffraan
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 gr garnalen
  • 75 gr zeekraal
  • 30 gr boter
  • 50 gr Parmezaanse kaas - geraspt
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de visbouillon tot net tegen de kook aan en voeg de saffraan aan de bouillon toe. Houd de bouillon gedurende het koken constant warm.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een diepe pan, ik gebruik een hapjespan, en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
  3. Voeg de risottorijst toe zodra de ui glazig begint te zien en bak deze een paar minuten mee tot de rijstkorrels doorzichtig worden.
  4. Voeg dan schep voor schep de visbouillon toe. Wacht met het toevoegen van een volgende schep bouillon tot de rijst de vorige schep heeft opgenomen. Herhaal deze stap tot de bouillon op is en de rijst zacht is maar nog wel een lichte bite heeft.
  5. Doe de garnalen en zeekraal in de pan en schep deze door de risotto.
  6. Voeg tot slot ook de boter en Parmezaanse kaas toe en roer dit door tot de boter en kaas gesmolten zijn.
  7. Serveer de saffraanrisotto direct.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.