Nog steeds begrijp ik het niet als ik van mensen hoor dat ze niet ontbijten. Natuurlijk zijn er dagen dat je er zó vroeg uit moet, dat een ontbijt niet het eerste is waar je aan denkt en ook zin in hebt, maar over het algemeen heb ik echt trek in mijn ontbijt. Ik maak er bijna altijd even tijd voor en zorg tegenwoordig zelfs dat ik er nog even bij kan zitten. Dat deed ik voorheen met mijn gehaast dan weer niet, snel een boterham smeren of wat fruit in de blender en in de auto opdrinken.

Tegenwoordig ontbijt ik graag met een bak warme havermout met banaan, kokosrasp en een beetje honing. Heel goed vullend en lekker om je dag mee te beginnen (yes, ik hou van een zoet ontbijt!). Maar als ik een grote bak Griekse yoghurt in de koelkast heb staan, dan maak ik regelmatig deze ontbijtshake. Ook met banaan, havermout en honing, maar dan in een andere vorm. En stiekem dan toch makkelijk om mee te nemen als je een keertje haast hebt.

Zo in deze ‘gezonde’ maand is dit lekkere ontbijtje wel op zijn plaats en misschien wel de nieuwe start van je dag!


Snelle ontbijtshake met Banaan
Recept printen
Stemmen: 13
Score: 3.54
Jij:
Stem op dit recept!
1shake shake
Ingrediënten:
  • 1 banaan
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels havermout
  • 4 ijsklontjes
Bereidingswijze:
  1. Heel simpel, alle ingrediënten bij elkaar in de blender en even goed mixen. Ook heel erg lekker met mango!

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Kitty

    Nog steeds begrijp ik mensen niet die niet begrijpen dat elk persoon weer anders is. Wat kan jou het nou schelen dat iemand niet wil ontbijten.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.