Ik ben een enorme fan van pulled pork en had weer eens zin om mijn slowcooker in te zetten voor een nieuw OMF gerecht. Al brainstormende over wat ik er eens mee zou kunnen maken bedacht ik me dat het ook wel eens heel lekker kon zijn om het langzaam gegaarde vlees door een pasta heen te roeren. Uniek idee. Dacht ik. Soms ben je wat betreft het verzinnen van recepten volledig in de veronderstelling dat je iets nieuws hebt bedacht, en dan blijk je na een korte checkronde op het www, dat dat absoluut niet het geval is. Haha nouja, laten we ons niet door tegenhouden natuurlijk ;-)

Pulled pork met tagliatelle it is. Met gebakken kastanjechampignons en flink wat vlokken parmezaan. Heerlijk. Ik maakte een behoorlijke pan pulled pork, en daar mocht dan ook een flinke portie tagliatelle voor gekookt worden. Al met al een aardige hoeveelheid pasta, die je overigens prima eens aan vrienden kunt serveren tijdens een etentje bij jou thuis. Of een pasta die je gewoon voor het hele gezin maakt. Hoe dan ook, vermoedelijk genoeg voor iedereen.


Tagliatelle met Pulled Pork en Kastanjechampignons
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4-5personen personen
Ingrediënten:
  • Pulled Pork
  • 900 gram schouderkarbonade
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 el tabasco
  • 50 ml appelciderazijn
  • 50 ml water
  • 1 tl zeezout
  • 3 tl gerookt paprikapoeder (haal ik bij de toko)
  • 1 tl knoflookpeper (haal ik bij de toko)
  • Overig
  • 300 gram tagliatelle
  • 375 gram kastanjechampignons
  • peper
  • zout
  • 1 blok parmezaan schaafsel (gebruik een dunschiller)
Bereidingswijze:
Pulled pork
  1. Snijd de stukken bot van de schouderkarbonade af en voel goed met je vingers of je ergens nog een hard stukje voelt. Eenmaal schoon kun je de lappen in de slowcooker leggen.
  2. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de saus en giet deze over de lappen vlees heen. Zet de slowcooker aan voor 8 uur op stand Low. Trek tijdens het garingsproces het vlees af en toe al wat uit elkaar met 2 vorken.
Overig
  1. Als de pulled pork klaar is start je met de overige ingredienten. Kook de tagliatelle en bak de kastanjechampignons kort op hoog vuur.
  2. Roer de pulled pork door de tagliatelle en champignons heen en serveer met wat vlokken Parmezaanse kaas.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

4 reacties

    • Sabine

      Zeker. Als je alle ingrediënten voor de Pulled Pork in een ovenbestendige pan doet, kun je het vlees in 2,5 uur op 150 graden Celcius laten garen.

      Beantwoorden
  1. Nicole

    Ziet er heerlijk uit. Ga ik een keer maken. Denk dat je garingsproces bedoelt ipv paringsproces? ;)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.