Al maanden stond het op mijn lijstje om een keer iets met Toblerone te maken. Ik ben namelijk gek op die driehoekige chocoladerepen met stukjes amandel erin. Eigenlijk heeft Toblerone ook niet per se iets nodig, een stukje van zo’n reep is al lekker genoeg. En toch kon ik het niet laten om deze chocolade te gebruiken voor het maken van koekjes. Dat bleek een goede zet! De grove stukken chocolade smelten namelijk lichtjes in de oven waardoor deze Toblerone cookies eigenlijk perfect worden. Krokant aan de randjes, licht chewy van binnen en dan BAM, ineens zo’n intense chocoladesmaak wanneer je een hap neemt. Echt heel erg lekker! Ik gebruik mijn basis koekdeeg voor dit recept wat betekent dat je naar hartenlust met dit recept kunt variëren. Je hoeft dus niet per se Toblerone te gebruiken, ieder ander soort chocolade of candybar volstaat.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Toblerone cookies

Toblerone cookies
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
12stuks stuks
Ingrediënten:
  • 100 gr ongezouten roomboter - iets kouder dan kamertemperatuur
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 150 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 gr Toblerone = 1,5 reep, in grove stukken
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Doe de boter samen met beide soorten suikers in de kom van een keukenmachine en mix dit even goed. Voeg dan het ei toe en mix het geheel tot een glad beslag.
  3. Voeg terwijl de machine draait de droge ingrediënten toe en mix dit tot een egaal koekdeeg. Voeg tot slot de Toblerone toe en meng de chocolade nog even goed door het deeg.
  4. Vorm met je handen balletjes van het koekdeeg en verspreid deze met voldoende tussenruimte over de bakplaat.
  5. Bak de koekjes 10-12 minuten in het midden van de oven. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen voordat je ze proeft.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

    • Sabine

      Ik zou het koekdeeg in bolletjes invriezen. De koekjes zelf kan ook, al zijn die wel wat lekkerder wanneer je ze vers hebt afgebakken.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.