Eén van mijn buurvrouwen kwam vorig jaar naar me toe: “Weet je wat je eens moet proberen? Een banaan met Rolo’s op de barbecue leggen, zó lekker!”. Ik moet eerlijk zeggen dat het nog nooit bij me was opgekomen om een toetje te maken op de barbecue. Wij eten eigenlijk ook nooit een toetje. Normaal al niet, maar als we gebarbecued hebben zeker niet. Heel af en toe eten we nog wel eens ijs, maar daar is dan ook direct alles mee gezegd. Haar opmerking is echter altijd blijven hangen en toen we laatst de barbecue weer eens aanstaken besloot ik maar eens te experimenteren. Ik maakte banaan van de BBQ met peanutbuttercups. Pindakaas en banaan is een gouden combinatie en peanutbuttercups zijn ook niet te versmaden.

banaan van de BBQ

banaan van de BBQ

In principe kun je alle toppings wel gebruiken die je lekker vindt. Zelf vind ik het wel lekker om iets met een sterke smaak toe te voegen zoals hier de peanutbuttercups. Je proeft de pindakaas namelijk héél erg goed, ook al heb ik maar bizar weinig peanutbuttercups gebruikt. Om de banaan op zich te serveren vind ik iets te heftig, dus voor de frisse en koele tegenhanger serveerde ik er een bolletje ijs bij. Met wat zelfgemaakte gezouten karamelsaus want dat maakt alles in het leven een stukje lekkerder.

Daarnaast vind ik het lekker om de toppings die ik heb gebruikt nog enigszins herkenbaar te houden. Zoals je op de foto’s kunt zien heb ik de banaan dus niet zo lang op de barbecue gelegd dat de marshmallows compleet zijn gesmolten. Dit kun je natuurlijk wel doen als je dit lekker vindt.

Mocht je deze banaan van de BBQ nog lekkerder willen maken dan kun je overwegen de volgende ingrediënten toe te voegen/te gebruiken als vervanger:

  • scheutje sterke drank (bijvoorbeeld rum)
  • geraspte kokos
  • biscuitjes
  • chocolate chips, afgewisseld in kleur
  • donkerbruine basterdsuiker
  • gemengde noten
  • Oreo’s

En nog even hulde voor Jamin die tegenwoordig zakken mini Reese’s verkoopt. Het is altijd gevaarlijk om in die winkel te staan.

banaan van de BBQ

Banaan van de BBQ met peanutbuttercups
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1stuk stuk
Ingrediënten:
  • Voor de banaan:
  • 1 rijpe banaan
  • 3 mini peanutbuttercups
  • 1 eetlepel mini marshmallows
  • Ter garnering/erbij:
  • 1 bolletje ijs
  • saus naar keuze bijv. chocolade- of karamelsaus
Bereidingswijze:
  1. Leg de banaan plat neer en snijd de schil aan de bovenkant in. Duw met je vingers de schil uit elkaar.
  2. Snijd de banaan in plakjes en verwijder hier en daar een plakje.
  3. Snijd de peanutbuttercups in kleinere stukken en verdeel deze samen met de mini marshmallows over en tussen de banaan.
  4. Leg de banaan vervolgens boven de kolen op de barbecue en grill deze tot de toppings (nagenoeg) gesmolten zijn en de banaan warm is geworden. De onderkant van de banaan wordt zwart door het grillen; dit is de bedoeling!

*Mocht je nou geen mini marshmallows kunnen vinden, gebruik dan de grote en knip deze in kleinere stukken.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.