Ik als een van de grootste risottofans die in Nederland rondlopen (ja, dat durf ik echt te beweren) word iedere keer weer enthousiast als een risottorecept op de planning staat. Ik geloof dat ik bij vrijwel ieder recept ook zeg dat ‘ie op mijn favorietenlijstje is gekomen. Logisch, ieder risottorecept belandt op mijn favorietenlijstje, haha. Lekker overzichtelijk ook vooral. Het is niet anders met deze tomatenrisotto met chorizo. De dag dat ik dit recept maakte was het koud en regenachtig en op zulke dagen heb ik altijd behoefte aan stevig comfortfood. Geen frisse citroenrisotto dus maar een risottogerecht met een hele volle smaak. Mocht je daarnaar op zoek zijn dan zit je met deze tomatenrisotto met chorizo zeker goed. Licht pittig, súper romig en lekker stoer. Als dit recept in mijn Guilty Pleasures Kookboek had gestaan dan had ik hem kunnen scharen onder Dudefood. Tim heeft er namelijk echt van genoten en was vooral héél gelukkig om chorizo in dit recept terug te vinden.

Tomatenrisotto met chorizo

Tomatenrisotto met chorizo

Tomatenrisotto met chorizo
Recept printen
Stemmen: 12
Score: 4.25
Jij:
Stem op dit recept!
3 - 4 personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gr chorizo grof gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 200 gr risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 1 L groentebouillon tegen de kook aan
  • 100 gr mascarpone
  • verse basilicum naar smaak
  • Parmezaanse kaas naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Doe de chorizo samen met de ui en de knoflook in een droge pan, de chorizo geeft voldoende vet vrij. Bak het geheel aan tot de ui glazig wordt.
  2. Voeg de tomatenpuree en de cherrytomaatjes toe. Bak dit twee minuten mee voordat je de rijst toevoegt.
  3. Bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glazig worden. Doe dan de tomatenblokjes en een eerste soeplepel van de groentebouillon bij de rijst in de pan. Laat de rijst de bouillon zoveel mogelijk opnemen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt. Herhaal dit tot de bouillon op is of de rijst helemaal gaar is.
  4. Roer de mascarpone en verse basilicum door de risotto. Verwarm het geheel tot de mascarpone gesmolten is.
  5. Serveer de tomatenrisotto met geraspte Parmezaanse kaas.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

13 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Ik word echt zo blij van alles wat jij maakt. Deze risotto ziet er echt overheerlijk en goddelijk uit, superlekker ook om tomaat en chorizo te combineren. Ik kan me voorstellen dat het heel lekker romig en pittig is, ik ga het snel eens maken. Malou x

    Beantwoorden
  2. Sandra

    OMG! Het water loopt me uit de mond! Dit lijkt me echt super lekker! Ga m dit weekend denk ik maken

    Beantwoorden
  3. jw

    lekker gerecht zeg gaan we proberen!!! is dit gerecht ook van te voren te maken en moment superbe te verhitten?

    Beantwoorden
  4. Miek

    Ik heb het pas gemaakt en vond het echt heeeerlijk! Ik wil het van de week weer maken maar dan eens in de oven proberen omdat dat makkelijker is als je eters over de vloer hebt. Kan dat ook of moet je het gerecht dan aanpassen?

    Beantwoorden
  5. Skrölan

    Ik heb het voor mijn vriend gemaakt (die totaal geen fan is van risotto) maar dit vindt hij echt een topgerechtje! Wordt zeker nogmaals gemaakt! :)

    Beantwoorden
  6. Marije

    Laatst al voor vriendinnen gemaakt die het erg lekker vanavond maar vanavond wil ik het maken voor een vegetarisch vriendin van mij. Zou je de chorizo gewoon weglaten of kan ik nog ergens mee vervangen?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.