Tompoucesoezen

gesponsord

Ik weet niet hoe het bij jullie was, maar toen ik nog een kleine Sabine was en op een verjaardag terecht kwam, werden er met regelmaat soesjes uitgedeeld. Je weet wel, van die kleine kleffe slagroomsoesjes die je bij iedere supermarkt in de vriezer vindt. En ik was er GEK op. Sowieso ben ik gek op alles wat romig is: crème brûlée, puddingbroodjes, roomvlaai… schotel het me voor en het gaat in no-time op. Dit is dus ook het geval met soesjes. Het is dus ook niet zonder reden dat er in mijn Guilty Pleasures Kookboek aandacht is besteed aan soesjes. Sterker nog, ik deel vijf hele fijne variaties! Maar vandaag ga ik dankzij Dr. Oetker aan de slag met één van mijn favorieten; na de eerste hap van deze tompoucesoezen stonden ze al bovenaan mijn favorietenlijstje. Want hallo, hoe goddelijk klinkt het: een combinatie van een tompouce en een soes. Bij mij in ieder geval als muziek in mijn oren!

Veel mensen denken dat het een hoop moeite kost om soezen te maken of dat ze snel mislukken maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Zeker niet als je de Basismix Soezen van Dr. Oetker gebruikt. In de verpakking vind je twee plastic spuitzakken, een basismix voor soezen en wanneer je aan dit laatste zelf nog eieren, zonnebloemolie en een beetje water toevoegt kunnen je soezen bijna niet mislukken. Het fijne is dat je met zo’n verpakking zelf kunt bepalen hoe groot je jouw soezen wilt maken. Zo kun je kiezen voor 12 grote (of 9 MEGA zoals ik heb gedaan) soezen of ongeveer 32 kleintjes. Handig als je een feestje hebt. Kortgezegd: hoe ‘lastig’ deze tompoucesoezen misschien klinken – ze zijn een fluitje van een cent om te maken!

Voor de tompoucesoezen heb ik verder gebruik gemaakt van het Roze Glazuur van Dr. Oetker omdat deze gewoon heel erg lekker is (lekker zoet en frambozig) en ik vond in de Chocofantasie decoratiebus witte chocoladehartjes. Die vond ik zo schattig dat ik die besloot te gebruiken om mijn tompoucesoezen mee te decoreren. Maar goed, je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met het decoreren van de soezen, er zijn meer dan genoeg opties. Ook leuk om met kindjes te doen! Meer inspiratie vind je in ieder geval op bakken.nl/soezen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Tompoucesoezen

Tompoucesoezen

Tompoucesoezen

In samenwerking met Dr. Oetker

B20502408
5 van 2 stemmen

Tompoucesoezen

Porties12 stuks

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
  • 3 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 120 ml water
  • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
  • 800 ml water
  • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Roze
  • Dr. Oetker Chocofantasie (strooidecoratie)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de soezenmix samen met de eieren, olie en het water in een kom en klop dit tot een egaal beslag.
  • Schep het soezenbeslag in één van de spuitzakken en spuit hiermee kleine hoopjes van het beslag op de bakplaat.
  • Bak de soezen in het midden van de oven in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar. Laat ze vervolgens afkoelen en prik een gat in de onderkant van de soezen.
  • Maak de banketbakkersroom door hiervoor de mix en het water goed op te kloppen tot een glad geheel. Schep de room in een spuitzak en zet het even 5 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • Spuit vervolgens de soezen vol met de banketbakkersroom.
  • Laat de zakjes Roze Glazuur 5 minuten weken in heet water. Kneed de zakjes goed door en verdeel het glazuur over de gevulde soezen.
  • Garneer de tompoucesoezen met de witte chocoladehartjes uit de Chocofantasie strooibus.

Join the Conversation

  1. Petra says:

    Lekker! Mijn fantasie slaat meteen op hol!! Zou je ook een soezentaart kunnen maken? Niet met allemaal kleine, opgestapelde soesjes, maar door een paar mega soezen van ca. 20 cm doorsnee te bakken, deze horizontaal door te snijden, laagje banketbakkersroom of slagroom ertussen en zo op te stapelen? Zou dat kunnen?

    1. Sabine Author says:

      Dat kan zeker! Ik zou dan de soezen een beetje aan elkaar proberen te plakken met suikersiroop. Lijkt me heerlijk hoor, geef je een gil als je hem hebt gemaakt? Wil graag proeven ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close