Al sinds jaar en dag zit er in mijn hometown Apeldoorn een Turkse supermarkt maar ik kwam er nooit echt. Een aantal jaren geleden is de supermarkt van een klein, lokaal winkeltje verhuisd naar een veel groter pand en concurreert het nu met gemakt met de naastgelegen Albert Heijn. Pas sinds een paar weken ben ik helemaal verknocht aan de Turkse supermarkt en kom ik er het liefst iedere week. Het assortiment van de supermarkt is zó groot, ze hebben er zoveel lekkere dingen en het fruit is er zoveel malen goedkoper dan bij andere supermarkten of zelfs de groenteboer. Voor nog geen €12 nam ik laatst een hele zak met fruit mee naar huis, zálig. Wat ‘onze Turk’ ook heeft is heerlijk versgebakken brood en toen ik dat laatst zag liggen besloot ik dat ik daar een recept mee wilde maken. Ik kocht wat rundergehakt, Turkse jonge kaas (kasar peyniri) en sucuk, een soort salami met heel veel knoflook. Al die ingrediënten bij elkaar vormden een Turkse tosti en die is me toch een partijtje lekker. Jongens, als je zo’n broodje voor de lunch eet kun je het avondeten bijna wel overslaan.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Turkse tosti met sucuk

Turkse tosti met sucuk en kasar peyniri
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1tosti tosti
Ingrediënten:
  • 1 klein Turks brood
  • 150 gr rundergehakt
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 el verse peterselie - fijngesneden
  • 50 gr sucuk - in plakjes
  • 1 tomaat - in plakjes
  • 75 gr kasar peyniri - Turkse jonge kaas
  • 1 el zoete peperspread
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm een droge koekenpan op het vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout aan het gehakt toe zodra je het in de pan doet. Laat het gehakt iets afkoelen.
  2. Snijd de kasar peyniri in plakjes en beleg de onderste helft van het Turkse brood met de kaas.
  3. Schep hier het afgekoelde gehakt bovenop en strooi hier de verse peterselie overheen. Verdeel de plakjes tomaat en sucuk over het gehakt.
  4. Sluit af met de rest van de kaas en smeer de onderkant van het kapje brood in met de zoete peperspread.
  5. Leg het broodkapje op de rest van de ingrediënten en grill de tosti vervolgens tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig is geworden.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Judith

    Thanks voor dit recept! Lijkt me heerlijk en hier ga ik mijn Turkse man vast heel blij mee maken, hij wil iedere week wel een keer sucuk eten :-)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.